Diyanet İşleri Başkanlığına 50 KPSS ile personel alımı devam ediyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı farklı kadrolarda istihdam etmek üzere 022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak 2450 kişilik personel alımı yapıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığına 50 KPSS ile personel alımı devam ediyor!
Diyanet İşleri Başkanlığına 50 KPSS ile personel alımı devam ediyor!
GİRİŞ 02.10.2023 09:59 GÜNCELLEME 02.10.2023 10:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığının personel alımları başladı. Başkanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada ‘’Taşra Teşkilatında münhal bulunan 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla 2022 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) B grubu puan sırası esas alınarak ilan edilen boş pozisyonların üç katı kadar aday arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre Diyanet Akademisine aday din görevlisi (Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım) alımı yapılacaktır’’ ifadelerine yer verildi.

HANGİ UNVANLARDA ALIM YAPILACAK?

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,

3. Başvurunun son günü itibariyle unvan gruplarına göre tabloda belirtilen öğrenim durumlarına sahip olmak,

4. 2022 yılı KPSS’den lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak,

5. Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

6. Hafız olmak (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),

7. Halen Başkanlığımız teşkilatında personel alımı yapılacak unvanlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak, 

• Adaylar sadece bir unvan grubu için sınava müracaat edebilecektir. 

• Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

ÖZEL ŞARTLAR

Kur’an Kursu Öğreticisi (İşitme Engelli Öğrenciler İçin) kontenjan grubunda başvuruda bulunacak adayalar için işaret dili alanında en az 120 (yüz yirmi) saatlik işaret dili sertifikasına (MEB onaylı veya Üniversiteden alınmış) sahip olmak ve belgelendirmek,

Kur’an Kursu Öğreticisi (Görme Engelli Öğrenciler İçin) kontenjan grubunda başvuruda bulunacak adayalar için en az 64 (altmış dört) saatlik Braille Alfabesi alanında sertifikaya (MEB onaylı veya Üniversiteden alınmış) sahip olmak ve belgelendirmek,

Kur’an Kursu Öğreticisi (İşitme Engelli Öğrenciler İçin) ile Kur’an Kursu Öğreticisi (Görme Engelli Öğrenciler İçin) kontenjan grubundan başvuruda bulunacak adaylar için Başkanlığımızda geçici öğretici olarak en az bir eğitim-öğretim yılı (180 iş günü) çalışmış olmak. (Görev sürelerinin hesaplanmasında DİBBYS verileri dikkate alınacağından başvuruda bulunacak adayların bu süreleri bağlı bulunduğu birimlere müracaat ederek DİBBYS programına işletmesi gerekmektedir. DİBBYS programına işlenmemiş çalışma süreleri dikkate alınmayacaktır.)

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurular, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 25.09.2023- 06.10.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır.

Yükseköğrenim mezunu adayların lisans ve ön lisans öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecektir. Yükseköğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortama kaydettireceklerdir.

İLANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Muslim Brothers 6 ay önce Şikayet Et
    imam hatip mezunlarına sınav ve puan şartı kaldırılmalı. tüm imam hatip mezunları kamuda işe alınmalı. böylece liselerde tek tercih edilen bölüm imam hatip liseleri olur.
    Cevapla
  • Melda 6 ay önce Şikayet Et
    İmam hatip lisesine kayıt olmak mezun olmak için yeterli kriter iken bu söylediğiniz geçerli olamaz. Bu sadece imam hatip liselerinin değil tüm liselerin sorunu ayrıca. 8 zayiflagecilmisken hiç bir yeterliligi olmayan kişileri kamuda istihdam ederseniz halkın ihtiyaçları karşılanmaz ve yönetenlere karşı olumsuz duygu ve düşünceler olusur. Ayrıca nasıl siralayip yerleştireceğiz?
    Cevapla
  • Kim seçecek? 7 ay önce Şikayet Et
    Ah reis, önce diyanetin mevcut personeli temizlenseydi paralelden...
    Cevapla
  • Sezgine 6 ay önce Şikayet Et
    Bildiğiniz bir şey varsa kolluk kuvvetlerine bilgi verin. Bir camiaya toptan iftira atmayın. İftira haram
    Cevapla
  • Turancılar 7 ay önce Şikayet Et
    KPSS sınavından 80-90 puan alan birisiyle 50 puan alan birisinin arasında fark yoksa, neden sıvav yapılıyor
    Cevapla
  • Fark var 6 ay önce Şikayet Et
    Fark var imam hatipli 5 gömlek üstün iman zırhı ile.
    Cevapla
  • Melda 6 ay önce Şikayet Et
    Nasıl fark yok!! 50 taban puan sadece başvuracak. Kendisinden daha fazla yeterliliğe sahip olanlar yerleşecek. Kadro kalırsa o da yerleşebilir belki. Liseyi bitirdin mi sen?
    Cevapla
  • mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Sen anlamazsin .zaten 50 puana düşmüyor 80 lerde kalıyor. 3 katı mulakata cagrıliyor.
    Cevapla
  • cahil 7 ay önce Şikayet Et
    yavrum 50 taban puan sen de git 600 sayfa kuranı kerimi noktası virgülüne ezberle hafız ol alan bilgisi sınavından geçer not al atanmak için hak kazan diyanet akademiyi başarılı bir şekilde bitir oldun hoca diğer okullar zaten bütün memurlarda şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti