TCDD KPSS'li veya KPSS'siz kamu işçisi alımı yapacak! Nasıl başvuru yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları işyerlerine belirsiz süreli iş sözleşmesiyle 13 kaynakçı (oksijen ve elektrik), 86 makine bakımcı ve 15 makine teknisyeni - motor ve makine (motor tamircisi) olmak üzere 114 işçi alınacaktır.

TCDD KPSS'li veya KPSS'siz kamu işçisi alımı yapacak! Nasıl başvuru yapılır?
TCDD KPSS'li veya KPSS'siz kamu işçisi alımı yapacak! Nasıl başvuru yapılır?
GİRİŞ 02.11.2023 09:03 GÜNCELLEME 02.11.2023 09:05

TCDD bünyesine yapılacak olan kamu işçisi alımlarında; 13 kaynakçı (oksijen ve elektrik) işgücü talebimizin KPSS şartı aranarak, 86 makine bakımcı ve 15 makine teknisyeni - motor ve makine iş gücü taleplerimizin ise KPSS şartı aranmaksızın 30.10.2023 tarihinde ülke düzeyinde çalışma adresine göre İŞKUR’da 30.10.2023-03.11.2023 tarihleri arasında yayımlanacaktır.

HANGİ ŞEHİRLERDE ALIM YAPILACAK?

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İŞKUR’da yayımlanacak işgücü taleplerimize başvuru yapacak adayların; 

  • Belirtilen meslek yüksekokulu programlarından mezun olması, 

  • İlan tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olması, 

  • İlan tarihi itibariyle; 7233.43 Makine Bakımcı, 7233.42 Makine Bakım Yardımcı Elemanı, 7233.01 Makine Bakım Ustası, 3115.25 İş Makineleri Teknisyeni, 3115.37 Raylı Sistemler Makine Teknisyeni, 3115.40 Raylı Sistemler Makine Teknikeri, 3115.74 Makine Bakım Onarım Teknisyeni/Makine Bakım Onarımcısı, 7233.18 İş Makineleri Bakım ve Onarımcısı, 7233.19 Mekaniker-Lokomotif, 7233.25 Mekaniker-Vagon, 7233.39 Hidrolik Pnömatikçi, 7233.45 İş Makineleri Hidrolik Sistemler Bakım ve Onarımcısı, 3115.13 Makine Teknikeri, 3115.19 Hidrolik-Pnömatik Teknisyeni, 3115.25 İş Makineleri Teknisyeni meslek kodlarında en az 5 yıl çalıştığını kare kodlu SGK tescil ve hizmet dökümüyle belgelemesi gerekmektedir. 

  • İlan edilen işgücü talebimize başvuru yapıp İŞKUR’ca gönderilen nihai listede bulunan adayların, ilanda belirtilen şartları taşıyıp taşımadıklarını belirlemek için noter huzurda kura çekimi öncesi aşağıda istenen belgeleri TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına 13.11.2023 – 01.12.2023 tarihler arasında şahsen teslim edecektir. Eksik evrakla başvuran veya ilanda belirtilen şartları taşımayan adaylar hakkında tutanak düzenlenerek, başvurusunun kabul edilmediği İŞKUR’a bildirilecektir.

  • Başvuru yapan adaylarda KPSS şartı aranmadığından evrak teslimi yapanların işgücü talebinin dört katından fazla olması durumunda uygulama ve sözlü sınavına katılacak iş gücü talebinin 4 katı aday, 07.12.2023 tarihinde TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Hacı Bayram Mahallesi Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresinde noter huzurunda kura çekimi ile belirlenecektir.

  • Adayların uygulama ve sözlü sınavı, TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr/) duyurular bölümünde ilan edilecek tarihte TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Hacı Bayram Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresinde yapılacaktır.

  • Sözlü sınavında Sınav Kurulu üyelerince adayların; özgüvenleri 5 puan, yazılı iletişimleri 5 puan, sözlü iletişimleri 5 puan, uygulama ise 35 puan olmak üzere beceri alanında 50 puan üzerinden, Mezun oldukları bölüm/program bilgilerinin değerlendirilmesinde ise her soru 10 puan üzerinden değerlendirilerek mesleki terim 1 soru, mesleki yapı malzemesi 2 soru, mesleki teknik konulardan 2 soru soru olmak üzere mesleki alanda 50 puan, toplamda 100 puan üzerinden değerlendirilecektir. Yapılan değerlendirme sonucunda sınav kurulu üyelerinin vermiş olduğu puan ortalaması alınarak başarı puanı ve sıralaması belirlenecektir. Başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle talep edilen işçi sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

  • Başvuru yapacak adayların, başvuru yapmadan önce çalışacağı işyerini görmesi kendi açısından faydalı olacaktır.

  • Başvuru yapacak adaylar, ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebilecektir.

  • TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü işyerlerinde yapılan işlerin tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamında olması ve işin niteliği gereği ilan edilen işgücü talebine sadece erkek adaylar başvuru yapabilecektir.

  • İşe başlayan makine bakımcısı 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır.

  • İşe başlayan makine bakımcısının deneme süresi 4 ay olup, deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş sözleşmesi feshedilecektir.

  • İşe başlayan makine bakımcı atandıkları il ve işyerinden en az 5 yıl nakil talebinde bulunamayacaktır.

  • İşe başlayan makine bakımcı vardiyalı olarak 24 saat esasına göre gece gündüz çalıştırılabilecektir.

  • Makine bakımcı olarak işe başlayıp, 7 yıl içerisinde iş sözleşmesi 4857 sayılı İş Kanununun 25 inci maddesinin ikinci fıkrasına göre feshedilenler ile istifa suretiyle ayrılanlardan; görmüş oldukları eğitim, kurs, staj vb. eğitim programları süresince aldıkları ücret ile eğitim programına ait maliyetin güncel olarak hesap edilerek tutarının ½ si tazminat olarak geri alınacaktır.

İSTENİLEN BELGELER

1- Nüfus cüzdanı aslı evrak tesliminde gösterilecektir,

2- Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı belgesi alınacaktır. Adli sicil kaydı bulunanlar, adli sicil kaydında geçen kararlarla ilgili mahkeme kararlarını,

3- Öğrenim belgesi fotokopisini, (Öğrenim belgesinde bölüm/alanı/dalı/programı belirtilmiş veya E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden alınan barkotlu mezun belgesi olacaktır.)

4- Askerlik durum belgesini, (Belgede terhis, tecil, bedelli veya muaf olduğu belirtilecek, muaf olanlar muaf olma belgesini verilen belgeye ekleyecektir.)

5- E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden alınan Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesini,

6- E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden alınan Kare kodlu SGK Tescil ve Hizmet Dökümünü,

7- TCDD web sitesi (http://www.tcdd.gov.tr) duyurular bölümünde yayımlanan İş Talep Bilgi Formunu mavi tükenmez kalemle doldurup imzalı olarak, teslim edecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

TCDD Kamu işçi alımı başvuruları 30 Ekim - 3 Kasım 2023 tarihleri arasından İŞKUR internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Adresi: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İLANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!