Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 bin personel alıyor! En az lise mezunu ve 60 KPSS şartı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 bin sözleşmeli personel alımı için başvuru kılavuzunu yayınladı. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları ve kadrolara göre en az 60 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 bin personel alıyor! En az lise mezunu ve 60 KPSS şartı...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8 bin personel alıyor! En az lise mezunu ve 60 KPSS şartı...
GİRİŞ 22.02.2024 11:50 GÜNCELLEME 22.02.2024 11:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Özel Nitelikler tablosunda belirtilen unvan ve sayıda toplam 8.000 sözleşmeli personel alımı yapacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

  • Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak, (başvurduğu sözleşmeli personel pozisyonu için belirlenen öğrenim düzeyinin üstü bir öğrenim düzeyinde mezun durumda olup, bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

  • 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine eklenen; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” şartını sağlıyor olmak. 

KADROLAR VE ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI


 

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar başvurularını 21/02/2024-11/03/2024 tarihleri arasında son gün saat 23:59’a kadar Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) e-Devlet şifresi ile giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. Belirtilen süre içinde Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Birden fazla bölüm mezunu olan ya da birden fazla pozisyona şartları tutan adaylar sadece bir (1) bölüm veya pozisyon için müracaatta bulunabileceklerdir.

Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak olup, atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

YERLEŞTİRME VE ATAMA

A-Yerleştirme:

  1. Adaylar KPSS puan üstünlüğü esasına göre tercih ettiği pozisyonlara yerleştirilecektir.

B-Atama:

  1. Yerleştirme işlemleri sonucunda atanmaya hak kazanan adaylardan istenilen belgelere ilişkin ayrıca duyuru yapılacaktır.

  2. Atanmaya hak kazanan adaylar hakkında 03.06.2022 tarihli ve 31855 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacaktır. Atama işlemi bunun sonucuna göre yapılacaktır.

  3. Atama işlemlerinin yapılması için bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde evrak teslim etmeyen veya gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılan adayların atama işlemleri yapılmayacaktır. ç) Ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve başlamayan veya hakkından feragat eden adayların ataması iptal edilecek olup, bu adaylar için başvuru ve yerleştirme sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır. 

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Tual 2 ay önce Şikayet Et
    Yaş sınırı ne acaba
    Cevapla
  • Mişmiş 2 ay önce Şikayet Et
    Aile bakanlığına 8000 personel alacağınıza 4000 ona 4000 Eti Maden'e TPAO ya personel alın. Son dönemde malesef yaşayarak gördüğümüz resmen yağmaya ruhsat verildiğini gördüğümüz yer altı kaynaklarımızı devlet olarak çıkarılmasını sağlamak elzemdir. Petrol, doğalgaz, altın bor, toryum. Zira freni patlamak üzere olan 2028 lerde normale dönülecek denilen bu ekonominin başka kurtuluşu yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi