Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı lise mezunu ve KPSS şartsız personel alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere KPSS şartsız personel alımı yapacak. 13 şehirde sağlanacak olan istihdamın başvuruları 05.04.2024 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı lise mezunu ve KPSS şartsız personel alacak!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı lise mezunu ve KPSS şartsız personel alacak!
GİRİŞ 05.04.2024 14:30 GÜNCELLEME 05.04.2024 14:30

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilmek üzere, 4857 sayılı İş Kanunu ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 69 (altmış dokuz) sürekli işçi alımı yapılacak olup adaylar başvurularını, 01.04.2024 - 05.04.2024 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet adresi (esube.iskur.gov.tr) üzerinden yapabilecektir.

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER VE UNVANLAR

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

DİĞER HUSUSLAR

1- Başvurular sonucunda İŞKUR tarafından Bakanlığımıza gönderilen listede yer alan adaylardan, Bakanlığımız internet sitesinde (www.uab.gov.tr/duyurular) yayımlanacak duyuru ile başvuru evrakları talep edilecek olup evrak incelemesi neticesinde şartları sağlayan adaylar arasından noter kura çekilişi ile açık iş sayısının her il ve ünvan için 4 (dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. (Noter kura çekilişi sonucu işe yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmez)

2- İŞKUR üzerinden başvuruda bulunan adaylara ait listenin Bakanlığımız sitesinde yayımlanmasından sonra adayların, hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri, diğer bilgilendirme işlemleri ve yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınava ilişkin bilgiler Bakanlığımız internet sitesinde (www.uab.gov.tr/duyurular) ilan edilecek olup adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

3- İlanda belirtilen başvuru şartlarını sağlayanlar arasından sözlü ve/veya uygulamalı sınava katılacak adaylara ait noter kura çekilişi 06.05.2024 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı merkez kampüsünde (Hakkı Turayliç Caddesi No:5 Emek Çankaya / ANKARA) noter tarafından gerçekleştirilecek olup noter kura işlemlerine ilişkin tüm duyurular Bakanlığımız internet sitesinden (www.uab.gov.tr/duyurular) yayımlanacaktır.

4- İlanda belirtilen şartları taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav sürecinin her aşamasında Bakanlığımızca geçersiz sayılabilecektir. Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Ayrıca, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya gerçeğe aykırı belge verdiği tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

5- Sözlü ve/veya uygulamalı sınav sonucunda sıralamaya girerek başarılı olan ve atamaya hak kazanan asıl adayların, haklarında yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırmasının olumlu sonuçlanmasına müteakip atama işlemleri başlatılacaktır.

6- Atanan işçi personelin deneme süresi en çok 60 (altmış) gün olup deneme süresinde başarısız olanların iş akdi bildirim süresine gerek olmaksızın tazminatsız feshedilecektir.

7- Diğer hususlarla ilgili mevzuat hükümleri gereğince işlem tesis edilecektir.

BAŞVURU ADRESİ: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!