Moda devi Lagerfeld'en düşük bütçeliler için giysi
Dünyaca ünlü moda markaları Chanel ve Fendi'nin baş tasarımcısı Karl Lagerfeld, düşük bütçeli kadınlara yönelik bir giyim koleksiyonu hazırladı.

Simgesi haline gelen siyah eldivenleri, dar pantolonu ve güneş gözlükleriyle kimi moda severler tarafından ''ulaşılmaz'' bulunan Lagerfeld, ABD'deki Macy's mağazalar zinciri için makul fiyatlı ürünlerden oluşan bir koleksiyon hazırladığını açıkladı.
Koleksiyon, fiyatları 50 ila 170 ABD doları arasında değişen ceket, elbise, şort ve gömleklerden oluşuyor.
Yeni koleksiyonunu değerlendiren Lagerfeld, yalnızca yüksek gelir gruplarına yönelik ürünler yaratmanın kendisi için sınırlayıcı olduğunu söyledi.
Lagerfeld, Macy's için hazırladığı koleksiyonun, pek çok farklı yaşam tarzını yansıtan ve günün farklı saatlerinde kullanılabilecek parçalardan oluştuğunu belirtti.
Daha önce uluslararası moda perakendecesi H&M'le de benzer bir işbirliği içine girdiğini ifade eden Lagerfeld, makul fiyatlı ürünler sayesinde modanın daha demokratik bir mecra haline geldiğini belirtti.
Projenin kendisini mutlu ettiğini söyleyen Lagerfeld, ''Bu proje daha ucuz kıyafetler hazırlamak üzerine kurulu. Bu anlamda, Chanel ve Fendi'yle rekabet edemem, çünkü onlar için zaten en pahalı kıyafetleri tasarlıyorum'' diye konuştu.