Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin şiirleri şarkı oldu

Sanatçı Uğur Işılak, Necip Fazıl şiirlerini bestelediği Üstad albümünden sonra yine ses getirecek bir çalışmaya imza atarak, Osmanlı'nın 3 büyük padişahı, Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin yazmış olduğu şiirleri şarkı yaptı.

Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin şiirleri şarkı oldu
Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin şiirleri şarkı oldu
GİRİŞ 10.03.2013 12:38 GÜNCELLEME 11.03.2013 12:21

Ferhat Esnek'in haberi

Dünyanın saygı gösterdiği Osmanlı İmparatorluğu'nun 3 büyük imparatoru, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman'ın büyük bölümünü Osmanlıca yazdığı şiirleri, halk ozanı Uğur Işılak tarafından sadeleştirilip anlamını kaybetmeden günümüz Türkçesiyle şarkıya çevrildi.

2012 Mayıs ayında Üstad Necip Fazıl'ın şiirlerini de besteleyip 'Üstad' albümde toplayan ve büyük ilgilyle karşılanan Uğur Işılak, Türk dünyasında yer edinmiş önemli şahsiyetleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla ikinci çalışmasında Osmanlı'nın 3 büyük padişahına 'Makam-ı Sultan' albümünde yer verdi.

'Ecdadımız sadece at üstünde kıtalar fethetmemiş, onların sanat ve şiire de önem vermişler' diyen Uğur Işılak, padişahlarının ruh dünyalarını tasvir eden şiirleri vezinli ve şiirsel ahenge uygun biçimde bestelediğini dile getirdi.

Işılak ayrıca, amacının siyasi ve askeri başarılarıylaOsmanlı İmparatorluğu'nu zirveye çıkarmış padişahların sanat ve edebiyattaki dehalarına dikkat çekerken 'Makam-ı Sultan' ile edebi değer olarak dönemine damgasını vurmuş şiirleri gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi.

Albümün tanıtımı ise manidar bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Konya'nın Meram ilçesindeki Konevi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Şebnem Schafer'ın sunuculuğunu yaptığı galada bir konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı;  "Dünyaya hükmeden, fetihleriyle yeni bir çağ açan, mukaddes emanetlerle Anadolu topraklarını şereflendiren, bir fermanla Avrupa'yı titreten Fatih'lerin, Yavuz'ların, Kanuni'lerin şiirlerini, müziğin evrensel diliyle buluşturan bu muhteşem albüm sayesinde müzikseverler, sultanlara has duygunun ihtişamıyla buluşacaklar. Ozanımız Uğur Işılak'a bu eşsiz çalışmayı ilk olarak Konya'da bizlerle paylaştığı için de ayrıca teşekkür ediyorum. Meram Belediyesi olarak kültür mirasımıza sahip çıkmak, onları yaşatmak ve bizden sonraki nesillere ulaştırmak için çalışıyoruz, çalışacağız." dedi.

ALBÜMDE HANGİ ESERLER VAR?

Fatih Sultan Mehmed (Avni)
'Derdi Derman Ederiz'
'Cananını Kasteder'
'Elden Gider'

Yavuz Sultan Selim (Selimi)
'Ayrı Düştüm'
'Ne Güzel Olur'

Kanuni Sultan Süleyman (Muhibbi)
Sanat-ı Aşk
'Bir Nefes Sıhhat Gibi'
'Bin Türlü Derdim Vardır'
'Mâh-ı Tâbânım'

HABER 7

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Norveçli şarkıcı İsrail'i protesto etti!
Ali Koç adaylık için son kararını açıkladı!