Andre Rieu'dan Türk hayranlarına sürpriz

Klasik müziğin dünyaca ünlü sanatçısı Andre Rieu İstanbul'da unutulmaz bir konser verdi. Rieu, hayranlarına bir de sürpriz yaptı.

GİRİŞ 28.11.2014 13:05 GÜNCELLEME 28.11.2014 15:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Remziye Karakuş'un haberi

Dünyada tüm müzik otoritelerince bu yüzyılın en önemli müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen Hollandalı ünlü kemancı ve besteci Andre Rieu, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda hayranlarıyla buluştu.

UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI

"Good Music In Town" konserleri kapsamında Yapı Kredi sponsorluğunda İstanbul'a gelen ünlü sanatçı İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunu dolduran sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Andre Rieu'ya aynı zamanda kurucusu olduğu, yaklaşık 10 ülkeden sanatçıların yer aldığı, dünyanın en ünlü orkestralarından ‘Johann Strauss Orkestrası’ eşlik etti. İstanbul’a ikinci kez gelmekten çok memnun olduğunu söyleyen Rieu, İstanbullu hayranlarına bir de sürpriz yaptı.

TÜRKÇE ŞARKILARLA COŞTURDU

Klasik müziğin önemli eserlerinin yanı sıra, Dede Efendi’nin meşhur eseri Yine Bir Gül Nihal Aldı Bu Gönlümü, Hatırla Sevgili, Üsküdar’a Gider İken gibi Türkçe eserler de seslendiren sanatçı, İstanbullu hayranlarına büyük bir coşku yaşattı.

TÜRK HAYRANLARINA BAYRAKLI JEST

Rieu, hep bir ağızdan şarkılara eşlik eden Türk hayranlarına konserin sonunda Türk Bayrağıyla büyük jest yaptı. Salonda bulunan izleyiciler Rieu ve orkestrasını dakikalarca ayakta alkışladı.

30 KEZ BİRİNCİ OLDU

Bugüne kadar dünya müzik listelerinde 30 kez liste birinciliği, 355 Platin Albüm ödülü, 35 milyon DVD satışı, 2012 dünyanın en çok satan erkek sanatçısı, 2009-2011 Yılın Tur Sanatçısı-Top 10 gibi başarıları elinde tutan André Rieu, yine Pollstar listelerinde de 2012 yılının en çok kazanan müzisyenler listesinde 12. sırada yer alıyor.

OLİMPİYAT STATLARDA KONSER VEREBİLEN TEK SANATÇI

"Valslerin Kralı" olarak nitelendirilen Andre Rieu, günümüzde olimpiyat statlarında konser verebilen tek klasik müzik sanatçısı.

Remziye.Karakus@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Muhittin 9 yıl önce Şikayet Et
    Dede Efendi "Yine Bir Gülnihal" şarkısını Batı Müziği ile alay etmek için yazmış zaten, ironik olmuş :)
    Cevapla
  • adolu admı 9 yıl önce Şikayet Et
    haberin başlığını okuyunca NEŞET ustadan çaldı zannettim )))))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu