Temiz Kalpler Korosu'ndan yeni albüm

Çocuklardan oluşan Asfa Temiz Kalpler Korosu, yeni albümleri "Tertemiz 2"yi tanıttı.

Temiz Kalpler Korosu'ndan yeni albüm
Temiz Kalpler Korosu'ndan yeni albüm
GİRİŞ 23.02.2016 12:16 GÜNCELLEME 23.02.2016 12:16

Milli Saraylar Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi'nde gerçekleşen albüm lansmanı,Ankara'daki terör saldırısında şehit olan askerler ve vatandaşlar için dua ile başladı.

Asfa Eğitim Kurumları Genel Müdürü Belma Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, destekledikleri koronun ikinci albümünün çıktığını belirterek, "Daha önceki koromuz iki sene önce 'Tertemiz 1' adıyla tasavvuf ilahileri musikisi eserleri çıkarmıştı. Yeni koro üyelerimizle beraber şimdi 'Tertemiz 2' albümümüzü çıkardık" dedi.

İlk albümde sanatçılar Ahmet Özhan, Sami Savni Özer ve Mustafa Demirci'nin koroya destek olduğunu anımsatan Uysal, ikinci albümde de tasavvuf müziği sanatçısı Fatih Koca'nın öğrencilere destek verdiğini kaydetti.

Uysal, öğrencilerin eğitim kurumunda müfredat dahilinde müzik dersi gördüğünü ifade ederek, şunları söyledi:

"Dolayısıyla stüdyoya girdiklerinde çalışmaları bizim de beklediğimiz gibi uzun zamanlar almadı. Profesyonel olmuşlar onu gördük. Albümün hepsi tasavvuf ilahilerinden oluşuyor. Bunların bazıları zaten var olan ilahiler, bazıları kurumumuzun müzik öğretmeninin bestelediği ilahiler, bazıları da çocukların sevebilecekleri ilahilerden oluşuyor. Dayatılan müzik yerine gençlerimiz kadim kültürümüzün müziğini, musikisini bilsinler istiyoruz."

Koronun Sanat Yönetmeni Süreyya Tezeren de albümün amacının topluma sanat ve kültür hizmeti sunmak olduğunu dile getirerek, "Bu albümde de çocukların dilinden ilahilerimizi seslendirdik. İçeriğinde hem özgün besteler hem klasik eserlere yer verdik hem de yeni yorumlanan eserler var. Böyle miks bir çalışma yaptık. İnşallah yeni albümler de olacak. Öncelikle çocuklara ilahiler dinletildi, kulaklarına yerleştirildi. Türk müziği ses sistemini kavrattık ve sevdirdik. Daha sonra ses kaydı yaptık" diye konuştu.

Tezeren, albüm çalışmalarında stüdyo kaydı aşamasının zorlu geçtiğine işaret ederek, koroda yer alan öğrencilerin yetenekli olduğunu, işlerini severek yaptıkları için çalışmanın hızla ilerlediğini söyledi.

Albümde iki eser seslendiren tasavvuf musikisi sanatçısı Fatih Koca ise "Bu albümde bulunduğum için mutluyum. Çocuklarla bir arada olmak çok güzeldi. Benim zaten üniversitede hocalık yapmam ve yaptığımız eserleri çocuklarla buluşturmam, zaten hayatımızın en önemli anlamı. Bu profesyonel albümün içinde bulunmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Koroda yer alan öğrencilerden Abdülkerim Selvi de "Çok güzel bir ekibin parçası olmak, ayrı bir his. İnsanda birazcık heyecan oluyor ama alışıyoruz. Daha önce 'Tertemiz-1'de de yer almıştım. Şehir dışı konserleri verdik, televizyonlara çıktık. Dinleyenler beğeniyor, bizimle fotoğraf çektirmek isteyenler oluyor. Çok mutlu oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Asfa Temiz Kalpler Korosu'nun albümde yer alan eserlerden bir kısmının seslendirdiği etkinlikte, tasavvuf musikisi sanatçısı Fatih Koca da koroya eşlik etti.

İlahileri Abdülkerim Selvi, Ahmet Emin Bayraktar, Ayşe Taşkan, Bahri Anıl Saral, Esma Çizmeci, Güzide Betül Dinler, İrem Hacıoğlu ve Zeynep Esma Mirza adlı öğrencilerin seslendirdiği "Tertemiz 2" albümünde 11 ilahi yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler