Ayağıyla resim yaptı, yetmedi kitap yazdı

5 yaşında iki kolunu yitiren Ayşe Işık, hayata küsmedi. Ayağıyla yaptığı resimlerle birçok sergiye imza atan Işık, şimdi de yaşamını anlatan bir kitap kaleme aldı.

Ayağıyla resim yaptı, yetmedi kitap yazdı
Ayağıyla resim yaptı, yetmedi kitap yazdı
GİRİŞ 06.02.2018 11:42 GÜNCELLEME 06.02.2018 11:42

Ressam Ayşe Işık, 5 yaşında talihsiz bir kaza sonucu iki kolunu kaybetmesine rağmen pes etmedi ve azimli mücadelenin hiçbir engel tanımayacağını gösterdi.

Hayata küsmeden ayaklarıyla resim yapan ve birçok kişisel sergi açan ressam Ayşe Işık, şimdi de kitabını yazdı. "Azim Varsa Engel Yoktur-Ayaklarımla Tutundum Hayata" kitabını kaleme alan Işık, "Ben ne engelli, ne özürlü, ne sakatım; sadece özel bir insan olduğuma inanıyorum" diyor. 



ÇARESİZLİK İÇİNDE ÇARE ÜRETME

Adıyaman Besnili Ayşe Işık, henüz 5 yaşındayken buğday erezyon makinesine kollarını kaptırınca iki kolunu birden kaybetti. İlkokulu ve ortaokulu Besni'nin Üçgöz Köyü'nde okuyan Besni Anadolu Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü'nün ardından İstanbul'da Bahçelievler Bilgisayar Kursu'nu bitirdi.

Hayata küsmeden ayaklarıyla resim yapan 30 yaşındaki ressam, 17 yıllık emeği resimleriyle tam 32 sergi açtı. Ayşe Işık, duygularını ayaklarıyla tuvale aktarma sevdasını, şimdi de kitap yazarak perçinleştirdi.

"Hedefim daha iyi resimler yapmak ve sanatımla herkese örnek olmak." diyen Işık, "Şimdi kitabımı da yazdım. Ayaklarımla tutunuyorum hayata. Azim varsa engel yoktur" dedi.

"Hiçbir zaman engelli olmamı aşamayacak kadar kendimi çaresiz görmedim" diye konuşan genç ressam, "Tabii bu önce ailem ve çevremdeki insanların desteğiyle oldu. Örneğin bir kafeye oturup meyve suyu istediğimde, ben isteyene kadar kimse bana pipet vermiyor. Tabii ki pipet gelmeyince, meyve suyunu ayaklarımla içmeye çalışıyorum. İnsanların bir anda tavırları değişiyor ve hayranlıkla bana bakıp mutlu oluyorlar. Ben de çaresizlik içinde çare üretmenin kıvancını yaşıyorum. Yarın hiçbirimizin engelli olmayacağı belli değil. Ben ne engelli, ne özürlü, ne sakatım; sadece özel bir insan olduğuma inanıyorum" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'A RESMİNİ HEDİYE ETTİ

Ayşe Işık, 'Benim için en önemlisi' dediği sergisini 4 yıl önce AK Parti Genel Merkez binasında açtı. Sergiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Işık, o an yaşadıklarını şöyle anlatıyor: 

"Çok heyecanlanmıştım ve tanışmak istediğim insan karşımdaydı. Ayaklarımla resim yaptım, saçlarımı taradım çok şaşırdı ve çizdiğim resimlerden birini kendisine hediye ettim." 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?