AA eğitimi sonrası mezunlara sertifikaları verildi

AA'nın YTB iş birliğiyle gerçekleştirdiği "Uluslararası Habercilik Eğitimi" mezunlarına sertifikaları törenle verildi.

AA eğitimi sonrası mezunlara sertifikaları verildi
AA eğitimi sonrası mezunlara sertifikaları verildi
GİRİŞ 11.05.2016 16:43 GÜNCELLEME 11.05.2016 16:43

Basın İlan Kurumu Konferans Salonu'ndaki törene, AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, AA İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Nedim Kaya, AA İstanbul İdari İşler Müdürü Sabri Çelebioğlu, Haber Akademisi Koordinatör Yardımcıları Hayri Çetinkuş ve Cihangir İşbilir ile davetliler katıldı.

Özkaya, törendeki konuşmasında, Haber Akademisi'nin, AA'nın belki de en stratejik noktası olduğunu ifade ederek, "Bize 5 yıl, 10 yıl sonra Anadolu Ajansı'nda ne yaptınız diye sorduklarında ‘biz haber akademisi diye bir akademi kurduk. Burada çok değerli isimler yetiştiler, yetiştirildiler. Bu insanlara katkıda bulunmak belki de en fazla gurur duyarak söylediğimiz iş olacak." dedi.

AA'nın Türkiye büyüme trendinin öncü kuruluşlarından biri olduğunu belirten Özkaya, "Yani THY gibi, TİKA gibi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi Anadolu Ajansı da Türkiye’deki Anadolu insanının aslında vizyonunun ne kadar geniş olduğunu göstermek istiyoruz. Bu bir göstermeden ziyade bir hizmet çabası. Aslında biz hizmet etmek istiyoruz. İnsanlığa hizmet etmek istiyoruz. İslam medeniyetine, Türk medeniyetine ve ilişkiye geçtiğimiz bütün topluluklara hizmet etmek istiyoruz. Hizmet tevazuyu beraberinde getiriyor. Kibirli olmamayı beraberinde getiriyor. Aslında yardımlaşma ve dayanışma ruhunu tekrar canlandırmayı beraberinde getiriyor." diye konuştu.

AA İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Nedim Kaya ise bu kısa eğitimle kimseyi hemen gazeteci yapmadıklarının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Akademimiz bu çalışmalardan da faydalanmak istiyor. Bu çalışmalarla iki taraf da kazançlı çıkacak. Yani bir taraftan biz ihtiyacımız olan elemanlara kavuşacağız, sizler de ihtiyacınız olan işe kavuşabilirsiniz. Biz şunun farkındayız arkadaşlar, bir aylık eğitimle sizi gazeteci yapıp olgunlaştırdığımızı düşünmüyoruz ama ağzınıza bir parmak bal çaldık. Bundan sonra size kalmış. Hoşunuza giderse bal arayacaksınız bundan sonra. Gitmezse tamam diyeceksiniz başka kapıya gideceksiniz. Bu kapıyı size araladığımız için çok mutluyuz."

Haber Akademisi Koordinatör Yardımcı Hayri Çetinkuş da Anadolu Ajansı'nın son yıllarda çok büyük bir atak içerisinde olduğunu belirterek, "Şu anda 27 ülkeden arkadaşlarımız burada. Son 1.5 yıl içerisinde yaklaşık 60 ülkeden gazeteci arkadaşlarımıza eğitimler verdik. Güney Amerika'dan Afrika'ya kadar Orta Asya'dan Avrupa'ya kadar çok farkı medya kuruluşlarından gazeteciler geldi. Bu çalışmalara destek veren Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Karakolda dehşet! Bir polis meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti