Beşşar Esed'i yakacak görüntüler

Beşşar Esed yanlılarının saldırısında çoğu sivil 103 kişi hayatını kaybederken Suriye'de incelemelerde bulunan BM heyeti kimyasal silah kullanıldığına dair kritik delillere ulaştı.

Beşşar Esed'i yakacak görüntüler
Beşşar Esed'i yakacak görüntüler
GİRİŞ 14.04.2013 11:08 GÜNCELLEME 14.04.2013 14:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Abdurrahman Koç'un haberi

Uluslararası camia tarafından incelemeye alınan görüntülerde ölenler arasında kadınları ve çocukların da olduğu net bir şekilde görülüyor.

Suriye'de Esed güçlerinin kimyasal silah kullandığını iddia eden muhaliflere İngiliz Ordusu uzmanlarından destek geldi. Uzmanlar inceleme yapmak için Suriye'ye gitti.

Şam , İdlib ve Dera'da inceleme yapan uzmanlar kimyasal silah kullanıldığına dair kritik delillere ulaştı.
İngiliz Time gazetesinin iddiasına göre, uzmanlar Şam çevresinden toprak örneği alarak inceleme yaptı.

İncelemeler sonucunda 'Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair hiçbir şüphe yoktur' açıklaması yapıldı. Ancak heyet bu silahın hangi zaman diliminde kullanıldığına dair kesin bir bilgi sahibi değil.

Aynı şekilde Kıbrıs'ta bulunan Birleşmiş Milletler'e bağlı bir heyet, iddiları doğrulamak için bölgede inceleme yapmaya karar verdi. Heyet, Suriyeli yetkililerin onayını bekliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise yaptığı açıklamada Halep'teki gazlı saldırı sonucu bir kadın ve 2 çocuğun öldüğünü söyledi.

Muhalifler, Esed ordusunu kimyasal silah kullanmakla suçlarken, siviller kimyasal silah tehlikesi karşısında endişeleniyor. Şam çevresinde bulunan bu hastane görüntüleri, kimyasal silah kullanımına kanıt olarak gösteriliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • yasin aslan 11 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz yalanları. 1991'de ve 2003'te saddam hüseyin için yalanlar,2001 Afganistan oyunu,2011 arap baharı uydurması ve BOP yalanları şimdi esed kimyasal kullanıyor yalanları sen git kendini kandır.Allah sizin yaptıklarınızdan haberdardır
    Cevapla
  • Cemal Erkan AR 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH belanı versin inşaAllah.... Dünya müslümanların ölmesine sessiz kalıyıor. Hadi yahudileri geç hristiyanları da geç peki müslümanlar.! Allah bunun hesabını hepimize sorar hepimiz bunun bedelini ödeyeceğiz ölümün en şereflisi SURİYEDEKİ mazlumlarla beraberdir...
    Cevapla
  • Nihat KAAN 11 yıl önce Şikayet Et
    işte büyük düşünmenin getirdiği adımlar. yabancı güçlerin büyük düşünerek (müslümanı müslümana kırdırması) sonuç veriyor. esedin her gün dahada sevilmeyen adama sokarak müslümanların gözündeki nefreti artırıp 'hadi artık' kırın şu adamı diyorlar.. Yada müslümanların 'aman batı, aman amerika hadi kıralım şu adamı' demelerini bekliyorlar. bu olayların bu kadar ileriye gitmesinde arabozuculuk var. itidalli olalım. elbette esedin yaptıkları yanına kalmayacak ancak bunun sorumlusu saf esed değil. bunun sorumlusu esedi maşa yapan ve masaya oturmayı bekleyen akbabalar.. bu işte bir çok oyun var. hem pastadan zamanı gelince pay almak, hem islamı kötü göstermek, hem elini değmeden pastaya ortak olmak... bu görüntüler bile kışıkırtma amaçlı. şimdi kaçımız bunları izleyince galeyana geliyoruz değil mi? işte bunlar büyük düşünen batının başarısı!
    Cevapla
  • Harun B. 11 yıl önce Şikayet Et
    Aferin savunun esedi. Bu mu yani? birkaç çapulcu densizlik edip şirazeden çıkmışlar diye, esedin çocukları, kadınları katledişi legal mi oldu? Savaşta ailesi katledilmiş bir insana laf etmek için en azından onun kadar bu acıya maruz kalmak gerekir... Esedin neresinden tutsan elinde kalır. Bırakın bu saçma chp ağızlarını. Sırf abd veya israil sürece tepki gösteriyorlar diye, esed haklı mı oluyor? Bunun bir taktik olduğunu anlayamıyorsunuz? Asıl abd ve israil politikalarına çanak tutanın esed olduğunu da artık farketseniz nasıl olur? Esed adam olsaydı, bu tamahkârlığı bırakıp halkın durumunu nazara alması gerekirdi. Abd, israil ve diğer lanet olasılar, Esedi zalim ilan edip saldırılarını legalleştiriyorlar. Bunların heryerde uyguladığı taktik hep budur, işte Irak, Afganistan ve diğerleri ... Sizler de gerçekten zalim olan birine zalim diyoruz diye bizi suçluyorsunuz. Aferin ...
    Cevapla
  • zahide özkan 11 yıl önce Şikayet Et
    tabi tabi yayınlayın. muhalif kılığına girip birbirlerine hadi lan tekbir getirin deyip ,her türlü iğrençliği ve cinayeti işleyen.ve bu esnada pis pis kahkahalar atan kafir şebbihaların görüntülerini yayınlayın. eğer o tecavüzlere uğrayan Nusayri ve beşşarcı kadınlar olsaydı,türkiye sünni mülteci kadınlarla çocuklarla dolacağına onlar suriyede paşa paşa yaşar irana Nusayri kadınlar aileler kaçardı .siz kimi kandırıyorsunuz? nüfusun yüzde onunu bile oluşturmayan Nusayriler karşısında sünnlier on yıllardı korkuyla titriyor. aslında dediğinize siz bile inanmıyorsuınuız ama ne berklenir sizden hz aliyi ve ehli beyti bile kerbeleda satıp .bunun cürmünü eshabın üzerine atan siz değilmisiniz?her şey yakışır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…