Katliam yapılan Adeviyye'den canlı yayın!

Mısır'da ordu katliam yaptı. Dün gecenin bilançosu 200 ölü. 5 bine yakın yaralı var. Sivil halkı hedef alan katliam sonrası yüzbinlerce kişi akşam saatlerinden sonra Rabiatul Adevviyye Meydanı'na akın etti.

Katliam yapılan Adeviyye'den canlı yayın!
Katliam yapılan Adeviyye'den canlı yayın!
GİRİŞ 27.07.2013 11:25 GÜNCELLEME 03.08.2013 22:07
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Mısır'da Adeviyye Meydanı'nda toplanan yüz binlerce kişi güvenlik güçleri tarafından demokrasi yanlılarına ateş açılmasını protesto ediyor.  Katliama rağmen darbe karşıtı Mursi taraftarları meydanlarda ki direnişini sürdürüyor. Binlerce kişi katliamın yapıldığı Adeviyye Meydanında.

Mısır'da sivil halkı hedef alan katliam sonrası yüzbinlerce kişi akşam saatlerinden sonra Rabiatul Adevviyye Meydanı'na akın etti.

Mısır güvenlik güçlerinin silahlı saldırısının ardndan gün boyuncaAdeviyye Meydanı'nı boş bırakmayan darbe karşıtlarının sayısı akşam saatlerinde yüzbinleri buldu.

İftar vaktinde toplu halde oruçlarını açan ve akşam namazını kılan darbe karşıtları teravih namazında meydanı tamamen doldurdu.

Katliamın gerçekleştiği Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda Mursi yandaşları sloganlar atıyor. İşte meydandan canlı görüntüler.

Rabiatul Adeviyye

Rabiatul Adeviyye 2


- Kan, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda kurulu sahra hastanesinin her yerine yayılmış durumda.

- Meydandan her saniye bir göstericinin yaralandığını işaret eden "gerçek mermi" çağrıları yükseliyor

- Meydanda kurulu platformdan, göstericilere, eylemlerini barışçıl şekilde sürdürmeleri, kendilerine saldırıda bulunan olursa, meydandaki güvenlik görevlilerine bildirmeleri için çağrılar tekrarlanıyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda kurulu sahra hastanesi cesetlerle dolarken, hastaneden sürekli "Allah bize yeter" ve "Ey Allah'ım, zalimler ile katillerin hakkından gel" sesleri yükseliyor.

Meydandan her saniye bir göstericinin yaralandığına işaret eden, "gerçek mermi" sözleri duyuluyor. Kalabalık yol vererek, yaralıları taşıyanların hastaneye kadar ulaşmasını sağlıyor. Hastanede müsait olan doktor, göstericilerden getirdikleri yeni yaralıyı, ilk müdahalesi bitmiş hastadan boşalan yatağa koymalarını talep ederek tedavisine başlıyor.

Hastane Müdürü Hişam İbrahim, "Yara… göz… kemik…" diye bağırarak, doktorlara, yaralıların hangi bölgelerine müdahale etmeleri gerektiği konusunda yönlendirmelerde bulunuyor.

Kan, hangi yaralıya ait olduğu belli olmaksızın hastanenin her yere yayılmış durumda. Başlarından vurulan yaralıların kafalarından, ağızlarından ve burunlarından hava yerine kan akıyor.

Yaralılardan yükselen inlemeler ile Sisi'ye yapılan "Rabbimiz senden intikamını alsın" beddualarına, doktorların, "Buraya acilen tüp lazım", "Acilen teneffüs borusuna ihtiyacım var" ve "Acil müdahale" çağrıları birbirine karışıyor.

Sahra hastanesi görevlilerinden Yahya Mekkiye, göstericilere yönelik müdahalenin ardından meydanda can pazarı yaşandığını anlatıyor.

Mekkiyye, "Yaralılar, sabah namazdan sonra ilk 3 saat içerisinde getirildi. Hepsi vücutlarına isabet eden gerçek mermilerle yaralanmıştı. Getirilenlerin çoğu, keskin nişancılar tarafından açılan ateşle başlarından vurulmuştu" diyor.

Öte yandan, meydanda kurulu platformdan aralarında gösterileri bitirmeyi hedefleyen provokatörlerin bulunduğuna dair anonslar yapılarak, göstericilere, eylemlerini barışçıl şekilde sürdürmeleri ve kendilerine saldırıda bulunan olursa meydandaki güvenlik görevlilerine bildirmeleri için çağrılar tekrarlanıyor.

Görgü tanıkları, gece boyunca Rabiatul Adeviyye Meydanı yakınındaki meçhul asker anıtının etrafında göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışmaların devam ettiğini, emniyet güçlerinin göz yaşartıcı gaz ile gerçek mermi kullandığını ifade ediyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • Halil İbrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    Elinde silahla protesto yaparsan olacagi bu.. Kimse kusura bakmasin.Musluman Misir Ordusu , kendi ulkesinde boyle bir olaya izin veremezdi.Olenler icin Allah rahmet eylesin diyebilirim.Musluman Misir ordusu bu olaylari bitirmelidir,adevviye meydanini gaz bombalari ile dovmeli, TOMA larla herkesi dagitmalidir.Silaha gerek yoktur.3-5 bin tane gaz bombasi yeter orayi dagitmaya,nasilsa gaz bombasi orucuda bozmuyor Turkiyeden fetva verildi,oradakiler orucluydu falan demeden basmalidir oraya gaz bombalarini,goz actirmamalidir Adevviyedekilere.
    Cevapla
  • Hakikat 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok Üzgünüm Bende. Dünyadaki müslümanların çektiği çilelerin çok yakın bir zamanda bitmesini diliyorum Allah dan. İzlediğim o görüntülerden çok uzakda olmama rağmen bende çok etkileniyorum. Fakat işte herkes bizler gibi değil işini Allah a bırakmıyor Allah a rol biçmeyebiliyor hayatında, hepsini bırak müslümanlara zerre kadar güvenmeyebiliyor ki böyle durumlara islamın beşiği olan ülkelerde bile rastlanabiliyor.
    Cevapla
  • kadir kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    el fi fi idam . el fi fi çok yanlış bir hareket yaptı. 200 şehidin hesabı elbette sorulacak. bugün hile ile iktidarda bulunan çakma hükümetin yöneticileri ve çakma genel kurmay başkanı el fi fi yarın her an idam edilebilir.
    Cevapla
  • zarina amirova 10 yıl önce Şikayet Et
    İTİHADI İSLAM istemeliyiz!!!. Dünyanın farklı yerlerinde Müslümanlara büyük acılar yaşatan fitnelerin son bulması, akan kanın durması ancak Türk İslam Birliği'nin kurulmasıyla mümkündür.
    Cevapla
  • isim siz 10 yıl önce Şikayet Et
    Ya Rabbi !. Allah 'ım bu zulmü yapanları ahiret yurduna bırakma gönder ya Rabbi Ebabillerini ellerimiz kollarımız bağlanmış gözlerimiz yaşlanmış başka birşey gelmiyor elimizden ya Rab ! Gönder ya Rab gönder ya Rab Ebabillerini yolla ya Rab !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 İsrail'de sular durulmuyor! Yüz yüze görüşecekler
İsrail'den Türkiye'ye misilleme: Erdoğan'ın görev süresi dolana kadar...