İran askerleri Suriye'de

Muhalif güçler tarafından ele geçirilen bir kameradan alınan görüntüler, Tahran'ın Beşar Esad rejimini savunmak amacıyla iç savaşta oynadığı rolü gözler önüne seriyor.

GİRİŞ 10.09.2013 11:35 GÜNCELLEME 10.09.2013 15:39
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran askerlerinin Suriye'deki çatışmalarda aktif rol aldığını gösteren ilk görüntüler yayınlandı.

CNN'nin haberine göre görüntülerde İran askerlerinin Suriye askerlerini denetlediği, Halep çevresindeki çatışmalar sırasında haberleşmeyi yürüttüğü ve rejim yanlısı milislere komuta ettiği görülüyor.

SURİYELİ ASKERLER İRAN ASKERİNİN EMRİNDE

El Cezire TV kanalına verilen görüntülerde İran askerleri Halep'te bir askeri karargahta taktik konusunda görüş alışverişinde bulunuyor ve daha sonra da harabeye çevrilmiş şehirde arabayla geziyor.

Bir askeri kontrol noktasında durulduğunda ise Suriyeli askerlerin İranlıların emrilerine riayet ettiği görülüyor.

Görüntülerde Suriyeli bir subay askerlerinin moralini yükseltmek amacıyla izin verilmesi için İranlı komutanlarına ricada bulunuyor.

YORUMLAR 14
  • kadir kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    kongre kararının sonuçları. abd hayati bir hata yaptı.. abd kongresi suriyeye iran ordusunun girmesini nasıl karşılıyor acaba. türkiye bölgede kongre tarafından zayıflatıldığına göre artık abd kendini nasıl koruyacaksa korusun. türkiye artık zayıf bir ülke.
    Cevapla
  • Skywolf 10 yıl önce Şikayet Et
    1 yıldan beri geliyorlar. Geliyorlar da nooluyor?Keklik gibi avlanıyorlar, bölgeyi bilmiyorlar, aynı kaderi Hizbullatta paylaşıyor, zaten son 2 ayda 1000 e yakın savaşçıları muhalifler tarafından ortadan kaldırıldı, çoğunun cesetlerini bile alamıyorlar :)...Rejimin asker gücü neredeyse tükendi, zaten o yüzden artık sahada Nusayri milisleri Hizbuşşeytan ve devrim muhafızları var ve ağır darbeler yiyorlar.O kadar korkaklar ki, Qusayr kasabasında rejim uçakları ve Hizbullat topçusu kasabayı 2 hafta bombardımana tuttu, bazı günler dakikada 40 top mermisinin düştüğü oldu..Ancak kasabada 5.000 sivili vurdular..200 muhalif kasabayı can siperane savundu, Hizbullata 245 kayıp verdirdi, ancak kendilerinin büyük çoğunluğu da şehit düştü...
    Cevapla
  • Gürhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar. Saddam da bir zamanlar böyle gösteriler yapıyorlardı. Nizami ordu gösterisi sonra ne oldu teker teker avlandılar.
    Cevapla
  • ÖMER HÜSEYİNOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    DİN-ATEİZM-KATLİAM-ENTRİKA. Ateistler katliam yaparken Allahın dini İslamın adını kullanacak kadar alçaklaştı.Anasının kucağındaki masumları öldürüp bunda Allahın rızasını aramak ADİL-İ MUTLAK olan Allaha iftira atmaktır.Amerikanın-İsraililin gizli,Rusyanın-Çinin-Chp'nin açık dostu İran ve Suriye yönetimlerini Allahın dini adına savunmaya kalkanlara laf anlatmayın.Onlar da cibilliyetinin gereği takiye yapıyorlar.Kalkıp "İSLAMI KABUL ETMİYORUZ-VİCDANDAN SIYRILDIK-DİN ADINA DİNSİZLİĞE HİZMET EDİYORUZ-FİRAVUNLARI-NEMRUTLARI ALKIŞLIYORUZ" MU DESEYDİLER?
    Cevapla
  • alisan küçük 10 yıl önce Şikayet Et
    TERÖRE DESTEK . pkk'ya destek veren 2 komşu ülke suriye ve iran
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!