Milyonlarca Mısırlı Tahrir Meydanı'na yürüyor

Mısır'da milyonlarca Mısırlı darbeyi protesto etmek için Tahrir Meydanı'nda toplanacak.

Milyonlarca Mısırlı Tahrir Meydanı'na yürüyor
Milyonlarca Mısırlı Tahrir Meydanı'na yürüyor
GİRİŞ 03.10.2013 12:41 GÜNCELLEME 03.10.2013 15:14

Mısır'da darbenin ardından protestolar hızını kesmedi. Hala meydanları terk etmeyen Mısırlılar darbe yönetiminin sonlandırılması ve Muhammed Mursi'nin tekrar yönetime geçmesi için gösterilerine devam ediyor.

25 Ocak Devrimi'nin sembolü ve ana merkezi olarak bilinen Tahrir Meydanı, 3 Temmuz darbesinden önce Mursi karşıtları tarafından doldurulmuş ve Sisi'nin yönetimi ele geçirmesi sağlanmıştı.

Polis tarafından kapatılan Mısır'ın en ünlü meydanında kimse yokken darbe karşıtları gösterilerini Rabiatul Adeviye, Nahda ve Ramses meydanlarında yapmıştı. Adeviye'yi boşaltmak isteyen Sisi güçleri binlerce Mısırlıyı katletmişti. Darbe karşıtlarının şimdiki hedefi ise Rabiatul Adeviye ve Nahda meydanlarına nazaran çok daha büyük bir alanı kaplayan Tahrir Meydanı.

Her şeye rağmen darbe karşıtları gösterilerden vazgeçmiş durumda değil. Son olarak Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, milyonlarca Mısırlıyı Pazar günü Başkent Kahire'nin Tahrir Meydanı'nda toplanmaya davet etti.

Cize ve Kahire'deki büyük camilerden başlayarak Tahrir Meydanı'na akın edecek olan milyonlarca Mısırlı, darbeyi ve katliamları protesto etmek için ilk defa bu kadar kalabalık bir gösteri yapmış olacaklar.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi