Hamas'tan gelen haber sevince boğdu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrailli bir askeri esir alması Filistin'de sevinçle karşılandı.

Hamas'tan gelen haber sevince boğdu
Hamas'tan gelen haber sevince boğdu
GİRİŞ 21.07.2014 02:45 GÜNCELLEME 21.07.2014 02:45

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Şaol Aron adında bir İsrail askerini esir aldıklarının duyurmasının ardından Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'te sevinç gösterileri düzenlendi.

Gazze'de, Şifa Hastanesi önünde toplanan Filistinliler, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, İsrail askerini esir almasına sevindi. İsrail saldırıları altındaki bölgede, bir süreliğine de olsa sevinç gösterileri hakim oldu.

BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE MÜDAHALE

Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen yürüyüşlerde, Filistin bayrakları taşınıp, marşlar söylendi. Gösterilerde, direniş gruplarına, İsrail karşıtı eylemlerini sürdürme çağrısı yapıldı.

Camilerden tekbir sesleri yükselirken, çeşitli kentlerde havai fişekler atıldı. İsrail askerlerinin Batı Şeria'daki sevinç gösterilerine müdahalesi sonucu 1'i gerçek mermi, 8'i plastik mermi olmak üzere 9 Filistinli yaralandı. 

Kudüs'te, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın esir ilanının hemen ardından havai fişekler atıldı, yürüyüşler düzenlendi. İsrail'in Gazze saldırılarının kınandığı yürüyüşe, askerler müdahale etti. Askerler, taşlarla karşılık veren Filistinlilere ses ve gaz bombaları attı. 

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'de İsrail askerleri ile girdiği çatışmada Şaol Aron adında bir İsrail askerini esir aldıklarını duyurmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!