Kobani'deki sokak çatışmaları IŞİD kamerasında!
Kobani'yi ele geçirmek için 25 gün önce saldırıya geçen IŞİD ile YPG arasındaki çatışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Kobani'nin komşusu olan Suruç'ta tedirginliğe yol açan ve 3 mahalle ile bir çadırkentte yaşayanların tahliye edildiği çatışmalar nedeniyle sınır hattında bulunan 7 mahalledeki ilkokula da eğitime cuma gününe kadar ara verildi.
HAVA OPERASYONU SÜRÜYOR
ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçakları Kobani'deki IŞİD hedeflerini vurmaya bugün de devam etti. Savaş uçaklarının sesinin duyulması ardından Kobani'nin güney ve batı kısmındaki bazı IŞİD mevzileri vuruldu. Uçakların bombardımanın ardından IŞiD'e ait olduğu belirtilen hedeflerden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.
SOKAK ÇATIŞMALARI GÖRÜNTÜLENDİ
Hava saldırıları ile darbe alan IŞiD militanlarının Kobani merkezine sızma girişiminin YPG güçleri tarafından engellendiği ileri sürüldü. Halen sokak çatışmalarının sürdüğü Kobani'den sık sık patlama ve çatışma sesleri gelmeye devam ediyor.
Kobani'de çatışmaların yoğunlaşmasının ardından Suriye'yi gören hakim tepelere konuşlandırılan Türkiye'nin zırhlı araç, obüs, tank ve hava savunma sistemlerinin yanı sıra askerler de Kobani'de yaşananları aralıksız takip ediyor.
Mürşitpınar Sınır Kapısına geçişlere askerler güvenlik gerekçesiyle izin vermezken, ambulanslar Kobani'deki çatışmalarda yaralanan YPG'lileri hastaneye taşımaya devam ediyor. Kobani'deki çatışmalarda ölen YPG'lilerin cenaze törenleri nedeniyle Suruç ilçe merkezinde esnaf kepenk kapattı.
-
doğrusu bu 10 yıl önce Şikayet Etbatı . batı kobaniyi koruyor heyyy yavrum batı kobaniyi yakar kobaniyi korumaz bu kainatı yaradan diyorki kafirden size dost olmaz batı kafirdir batıdan dost olmaz nasıl bütün dünya işidi vuruyorda işitd durmuyor işid ilerliyor inanılırmı buna aklınızı başınıza toplayın mülümanlar birbirinin derine derman olur başka müslümana derman yoktur beşer oldukcada bölgeye barış gelmez bülgeye barış gelmedikce bu yangın sönmezBeğen
-
volkan 10 yıl önce Şikayet Etışıd, pkk, etö, şia, islam düşmanıdır.... ışıd, pkk, etö, şia, hepsi israilin büyük Ortadoğu projesine hizmet eden islam düşmanı maşalardır Allah hepsini kahretsin...Beğen
-
doğulu 10 yıl önce Şikayet EtHAKAN BURAK. ALLAH (cc) sana akıl fikir versin..cahillik kötü bişeyBeğen Toplam 4 beğeni
-
dıjwar şahin 9 yıl önce Şikayet Etdevam et dostum seninleyimBeğen
-
xabila 10 yıl önce Şikayet Et2 KAFİR YETER BİRBİRİNE. Işid Kafir Bir Örgüttür Aynı şekilde Karşısındaki PKK nın PYD deside... Yesinler birbirleriniBeğen Toplam 4 beğeni
-
Halim Önder 10 yıl önce Şikayet EtIŞID Destekçileri. Balık hafızalı kardeşlerim PKK ne ise bu İŞİD de odur önce bunu unutmayalım. Hafızamız milletçe çok zayıf Hatay daki bombalı saldırıyı kim üstlendi, niğde de şehit edilen 2 polisi kimler vurdu son olarak 49 vatandaşımızı kim rehin aldı nasıl insanlar oldunuz biraz düşünün.Beğen Toplam 1 beğeni