Yemen'e kara harekatı başladı

Yemen'in Aden kentine onlarca askerin çıkarma yaptığı belirtildi.

Yemen'e kara harekatı başladı
Yemen'e kara harekatı başladı
GİRİŞ 02.04.2015 13:32 GÜNCELLEME 02.04.2015 16:28
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Reuters, Aden Limanı'na onlarca askerin indiğini belirtti. Askerlerin henüz hangi ülkeye ait olduğu bilinmemekle birlikte, Suud öncülüğünde kurulan Arap Koalisyonu tarafından gönderildiği düşünülüyor.

Suud öncülüğündeki Arap Koalisyonu, geçtiğimiz günlerde Ortak Arap Ordusu kurma kararı almış ve havadan müdahalede bulundukları Yemen'e karadan müdahale hazırlığının sinyalini vermişlerdi.

YALANLANDI

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Husilere yönelik "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamında, Aden Limanı'na "asker çıkarıldığı" iddialarının doğru olmadığı belirtildi.

Aden Limanı'nda adını vermek istemeyen bir güvenlik kaynağı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Liman'a asker çıkarma iddiası doğru değil, Çin'e ait bir mavna, Çin ve bazı ülke vatandaşlarını tahliye etmek için limana yaklaştı" dedi.

Çevrede bulunan askerlerin mavnayı koruduğunu ifade eden kaynak, bu askerlerin de "Kararlılık Fırtınası" koalisyonundaki ülkelerden olmadığını söyledi.

Mavnanın, aralarında Çin ve değişik ülke vatandaşlarının olduğu 230 kişiyi aldıktan sonra limandan ayrıldığı kaydedildi.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.

Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başlamıştı.

Bazı basın kuruluşları, Aden Limanı'na "onlarca askerin indiğini ancak bunların henüz hangi ülkenin askeri olduğunun bilinmediği" yönünde haberler geçmişti.

 

YORUMLAR 31
  • Ahmed 9 yıl önce Şikayet Et
    Ali kardeşim vahdet kardeşlik zulme karşı birliktelik söylemini her zaman terennum edeceğim sığ kafalı taassupkar insalardan Allah a siginirim Sünni kardeslerimi de Allah vahabilerin yalan ve yaniltmalarindan korusun
    Cevapla
  • şevket 9 yıl önce Şikayet Et
    Ehli sünnet düşmanı iran kahrolsun
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    sagol ahmet en dogru yu sen soyledin
    Cevapla
  • Ahmed 9 yıl önce Şikayet Et
    Sünniler diye abd ingiltere fransa suud katar BAE mi kastediyorsunuz. Sünnileri bu emperyalist ve onların bölgedeki vahabi isbirlikcileriyle aynı görenlerin samimiyetleri asla olamaz
    Cevapla
  • ragıp 9 yıl önce Şikayet Et
    Ehli sünnet düşmanı iran. Yenilecek ve kahrolacak
    Cevapla
  • süha 9 yıl önce Şikayet Et
    Esad seni bekliyor ali yazık oluyor burda sana. Git oraya bir faydan olsun
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    işte bu bir az zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...