Sadr'dan Şii milislere eleştiri

Iraklı Şii din adamı Mukteda Sadr, Şii milislerin orduyla beraber başlattığı 'Anbar operasyonu'nun adını eleştirdi.

Sadr'dan Şii milislere eleştiri
Sadr'dan Şii milislere eleştiri
GİRİŞ 27.05.2015 17:29 GÜNCELLEME 27.05.2015 17:29

Sadr yaptığı yazılı açıklamada, operasyona verilen "Emrindeyiz ey Hüseyin" adı için ‘Şüphesiz yanlış anlaşılacak’ dedi.

“Bence, bu tarz isimlerin seçilmesi durumu daha çok alevlendirebilir ve zaferleri yok eder. Bu kod adının resmi olmadığını ve hükümet yetkililerinin onu reddettiklerini duydum. Allah onlardan razı olsun.”

Sadr, her vatanseverin ve mezhepçilikten uzak Iraklının bu adı tanımaması gerektiğine dikkat çekti ve operasyonun ‘Emrindeyiz Ey Anbar’ anlamına gelen ‘Lebbeyk Ya Anbar’ olması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR 13
  • BAĞDADİ 11 yıl önce Şikayet Et
    bu şekilde ılımlı şiilerle birlik kurulabilir. müslümanlar bir olup ehli sünnet yolunu bulabilir. sadr iranın oyununa gelmeyecek gibi.
    Cevapla
  • Abdullah 11 yıl önce Şikayet Et
    İyi takiye yapıyorsun, zaten şialıkta dinin esaslarından biri, sünnüleri aldatmaktan haz duyuyorlar.
    Cevapla
  • Milli Görüş 11 yıl önce Şikayet Et
    yav he he sen şiiliği internetteki palavralardan öğrenmeye devam et..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kış kapıya dayandı! Türkiye’de kar yağışı başladı: İşte kar görülen iller...
ABD'den son dakika İran kararı! CENTCOM Komutanı emri verdi! Resmen ilan ettiler