Barzani'den PKK'ya silahı bırak çağrısı

Mesut Barzani, PKK'yı barış sürecine dönmeye teşvik ettiklerini belirterek, süreçten istifade edilmesi gerektiğini vurguladı.

Barzani'den PKK'ya silahı bırak çağrısı
Barzani'den PKK'ya silahı bırak çağrısı
GİRİŞ 29.07.2015 20:08 GÜNCELLEME 29.07.2015 20:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'nin DAEŞ karşıtı koalisyona katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye'nin koalisyona dahil olmasıyla DAEŞ'e karşı yürütülen mücadele daha etkin olacak ve hedefine ulaşacaktır" dedi.

Barzani, Erbil'deki resmi konutunda Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye ilişkin IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamada sözlerine yer verilen Barzani, "DAEŞ'e yönelik savaşa herkesin katılması gerekiyor. Bu savaş yalnızca askeri değil, ekonomik ve fikirsel alanlarda da yürütülmelidir. Türkiye'nin DAEŞ karşıtı koalisyona katılması bizi sevindirmiştir. Türkiye'nin koalisyona dahil olmasıyla DAEŞ'e karşı yürütülen mücadele daha etkin olacak ve hedefine ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.

PKK'YA ÇAĞRIDA BULUNDU

Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına da değinen Barzani, "Kürdistan bölgesi, savaşı ve çatışmayı uygun bir yöntem olarak görmüyor. Bu nedenle iki tarafı da barış sürecine dönmeye teşvik ediyor. Açılım ve siyasi süreçten istifade edilmelidir" diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • tarafsız 8 yıl önce Şikayet Et
    bu barzide kafa hiç çalışmıyo işid saldırırken sağa sola yalvarıyon kurtar diye
    Cevapla
  • Yadem 8 yıl önce Şikayet Et
    sıra sanada gelecek Barzani Türk asla unutmaz bunu unutma, Napolyonun sözünü oku ibret al, Yahudi olduğun için (ki soyu yahudi kürtlerendir az bi araştırmayla bile öğrenebilirsiniz netten) hizmetinin hesabını vereceksiniz hepiniz...
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    bildiğim kadarıyla PKK kuzey ırak yönetiminin sınırları içinde yaşıyor yapacağı tek şey bölgelerinden kovmalarıdır ! !
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Pkk Türkiye'ye diklendi, sonuç ortada. Senin de diklenmelerini unutmadık, Türk kendine yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmaz. Sadece uygun zamanı kollar. Sıra size de gelecek.Bekle ve titre.
    Cevapla
  • surec murec yoook 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet zaten halka hizmet yapıyordu,yapacak ve yapmalı. Bu insanların istediği şekilde demokratik acilimmis,kurt acilimiymis bunlar bitti. Devlet baba olarak ben varım diyecek ülkenin her yerinde.herkese diliyle rengiyle insan muamelesi yapacak(yapiyors da) başka siyasi bir beklentileri olanların samimiyeti tartilmamali bile. Özerklik vb. Bu ülkede cesit çeşit soylar vardır.Kimse isyana getirilemiyor,alevi,kürt vb kardeşlerimiz kadar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg, SsangYong ve BMW X1'e fark attı
Sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atışıyla imha edildi