Fetih Ordusu ilerliyor

Suriye haritasının İran eliyle değiştirilmesi tehlikesi baş gösterirken muhaliflerin Suriye'deki ilerleyişi devam ediyor.

GİRİŞ 10.08.2015 11:49 GÜNCELLEME 10.08.2015 12:28
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Hama'nın kuzeybatısındaki Gab Ovası'nda stratejik noktaları ele geçiren Fetih Ordusu Suriye Baas rejimi lideri Beşşar Esed'in de memleketi olan ve Şam yönetiminin önemli kaleleri arasında yer alan Lazkiye'ye 50 km uzaklıktaki Curin önlerine kadar geldi.

Bölgede 20 bine yakın Lübnan, Irak ve İranlı Şii savaşçının da bulunduğu belirtiliyor. Gab Ovası'nın muhalifler kontrolüne geçmesiyle İdlip-Hama ve Lazkiye'deki muhalif cepheler de birleşti.

ESED'İN KIŞLASI HAVAYA UÇURULDU!

Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, İdlib'in Fua köyünde rejim güçlerine ait bir kışlayı tünel kazarak altına yerleştirdikleri patlayıcıyla havaya uçurdu.

Patlamanın sonucunda onlarca Hizbullah destekli rejim askerinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğunu ifade eden kaynaklar, tünelin patlamasından sonra muhaliflerin söz konusu köye ağır silahlarla saldırdığını dile getirdi.

Ahraru'ş Şam saha komutanlarından Tarık el Sayid, yaptığı açıklamada, Fetih ordusuna bağlı Ahraru'ş Şam birliklerinin rejimin kontrolündeki Fua ve Kafraya köylerinde Esed güçlerine ait hedeflere tank, havan topu ve mutfak tüpünden bozma "cehennem" adı verilen toplarla saldırdığını söyledi.

Şam yönetimine bağlı güçlerin uzun bir zamandır Fua ve Kafraya'da kuşatmaları altında olduğunu vurgulayan Sayid, "Allah'ın izniyle zafer yakındır" dedi.

Ahraru'ş Şam, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam, Hak Tugayı (Livau'l-Hak) ve Nusra Cephesi gibi grupların Fetih Ordusu (Ceyş'ul Feth) adı altında birleşerek nisan ayında İdlib'e ortak saldırı düzenlemesi sonucu kent merkezi tamamen muhaliflerin kontrolüne geçmişti.

YORUMLAR 27
  • abidin 8 yıl önce Şikayet Et
    biraz araştırdım.. ve gördum ki,suriyedeki mühaliflerin mücadelesi,kutuluş savaşımıza çok benziyor...
    Cevapla
  • OH NE GÜZEL 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hırsız bunlar müslüman değil Türkiyeden kiraladıkları araçları suriyede satıyorlar antep de kime sorarsanız sorum
    Cevapla
  • M Şehid 8 yıl önce Şikayet Et
    Muhalif dediğiniz insanlar zaten çoğu dışardan getirilen terorist unsurlardan oluşuyor İslam adına silah kullanıp katliam yapan, ipleri birilerine bağlı nerde menfaat elde ettiler oraya giden teroristler.Rejim den pek bir farkları yok
    Cevapla
  • Takiye 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriye topraklarını karıştıran muhalifler için tekbir getirenler için yazık, bugün bu zihniyette diğer adı İŞİD.. kafa keserken tekbir getiriyorlar ve Allah için yaptıklarını söylüyorlar. Bugün muhalifleri destekleyen, ülkeler USA,İSRAİL,İNGİLTERE biz bu arkaşların safında yer alıyoruz İŞİDİ çıkaran da bu ülkeler, PPK destekleyen, gezicileri sayfa sayfa new yorks timelarda manşet yapanlarda bunlar..17 aralık olaylarının talimatının geldiği ülkelerde bunlar.. Müslüman uyanma uyumaya devam et.
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan, esed sever rafizi. Evet hizbuş-şeytan ve katil esede karşı tekbir getiriyoruz! Allahu Akbar! İsmini de takiye koymuşsun, takiyeye devam!
    Cevapla
  • emekli hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    pyd esat ile ortak. türkiye pyd ve esata düşman. pyd ve esat ışid ile savaşıyor. türküye ışidle savaşan kolasiyona lojistik destek verip havalanlarını kullanma izni veriyor. pyd koalisyon güçleri ile dost. koalisyon havadan ışidi bombalıyor pyd karadan saldırarak devam ediyor. şmdi şu yazdıklarımı on defa okuyun ve anlamaya çalışın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
UCM'den İsmail Heniyye ve Kassam Tugayları kararı! Hamas'tan flaş açıklama!
Uzman isim zamanlamasına dikkat çekti! Reisi'nin kazansında dikkat çeken detay...