Ezidi kadınlar IŞİD'e karşı silahlandı

420 Ezidi kadından oluşan "Güneşin Kızları Komutanlığı" adlı birlik IŞİD'e karşı silahlandı.

Ezidi kadınlar IŞİD'e karşı silahlandı
Ezidi kadınlar IŞİD'e karşı silahlandı
GİRİŞ 11.09.2015 14:47 GÜNCELLEME 11.09.2015 14:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

IŞİD’in geçen yıl Musul'un Şengal ilçesi ve çevresine düzenlediği saldırılarda yakınları ölen veya akbaraları örgütçe kaçırılan Ezidi kadınlar, Peşmerge Bakanlığı'na başvururak asker olmak istediklerini bildirdi.

18 İLE 30 YAŞ ARASI EZİDİ KADINLAR

Başvuruyu değerlendiren Bakanlık, Irak'taki Ezidi bölgelerin korunması için kadınlardan oluşan bir birliğin kurulmasına karar verdi. Karara göre 18 ila 30 yaş arasındaki Ezidi kadınların başvuruları kabul edildi ve 420 kişilik bir birlik kuruldu.

IŞİD'E KARŞI ÇATIŞMAK İSTİYORLAR

Üniformalarını teslim alan kadınlar, biran önce askeri eğitimleri alarak IŞİD’e karşı çatışmalarda yer almak istiyor. Peşmerge komutanları, henüz silahları gelmeyen kadınlara şimdilik sporla bedeni zinde tutma, zor arazi şartlarında ilerleme, yakın dövüş ve kendini savunma gibi eğitimler veriyor. Eğitimin ikinci aşamasında kadın asker adaylarına silahlı eğitim verilecek.

Güneşin Kızları Komutanlığı'nın kurucusu ve komutanı Hate Hıdır, geçen yıl 3 Ağustos'ta IŞİD'in Şengal'e saldırmasıyla büyük bir insani krizin yaşandığını söyledi. Kendisinin de saldırı sırasında 10 gün Şengal Dağı'nda mahsur kaldığını daha sonra açılan koridorla kurtulduğunu belirten Hıdır, o gün kendisi gibi çaresiz kadınları korumaya karar verdiğini ifade etti.

"IŞİD'İN KORKULU RÜYASI OLACAĞIZ"

Eğitim tamamlandıktan sonra Şengal'in kurtarılmasında ve korunmasında görev almak istediklerini dile getiren Hıdır, "Birliğimizin adı 'Güneşin Kızları Komutanlığı'dır. Karanlığa gömülen topraklarımızı aydınlatmak istiyoruz, güneş gibi doğmak istiyoruz. Eğitimlerimizi sorunsuz tamamladığımız zaman IŞİD'in korkulu rüyası olacağız. Bütün kardeşlerimizin intikamını alacağız" diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • islam 8 yıl önce Şikayet Et
    ya saçmalamayın ne işiti bu kafirler buraları boşaltmak için müslümanları bir birlerine kırdırıyo aklınızı başınıza devşirin savaşmak istiyosan vur amerikaya vur yahudiye
    Cevapla
  • seymen 8 yıl önce Şikayet Et
    abd sen bir sahtekar ve katilsin
    Cevapla
  • Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Ezici mi yoksa gizlenmiş Yahudi mi.
    Cevapla
  • wsnaf 8 yıl önce Şikayet Et
    suriy'e kelimesi bile mide bulandırmaya yetiyor artık.
    Cevapla
  • mert mert 8 yıl önce Şikayet Et
    güya iside karsi ama sonucta o bölgedeki ülkelere karsi hazirlanan gayri-müslim askerler. abd ve ingilterenin uzaktan kumandali köleleri olacaklar yani. bunlara ha pkk teröristi deyin ha ezidi askerleri deyin. sonucta ayni hedefe kilitlenen moderen köleler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular