IŞİD elemanı Yahudi trol çıktı

ABD'de internet üzerinden IŞİD'e eleman kazandıran kişi Yahudi bir trol çıktı.

IŞİD elemanı Yahudi trol çıktı
IŞİD elemanı Yahudi trol çıktı
GİRİŞ 11.09.2015 15:07 GÜNCELLEME 11.09.2015 15:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İnternet trolü, yakalandıktan sonra, temas kurduğu kişileri, polise ihbar edeceğini iddia etti.

IŞİD’e eleman kazandırmak için internet üzerinden propaganda yapan bir hesabın, ABD’li bir Yahudi gence ait olduğu tespit edildi. FBI, internet üzerinde Avustralyalı Şahid (Australi Witness) adıyla IŞİD propagandası yapan ve örgüte eleman toplayan kişinin Joshua Ryne Goldberg isimli ABD’li Yahudi bir gence ait olduğunu tespit etti.

Florida’da yaşayan ve 20 yaşında olduğu belirtilen Yahudi genci, irtibat kurduğu kişilere kendisini IŞİD yöneticisi gibi tanıtarak onlara bomba yapımı ile ilgili doküman yollamış.
Gözaltına alınan Goldberg, ilk ifadesinde temas kurduğu kişileri polise ihbar edeceğini ve örgütle mücadelede güvenlik güçlerine yardım etmek istediğini iddia etti.

BU TUZAKLAR YENİ DEĞİL, FBI 10 SENEDİR KULLANIYOR!

ABD’de bu şekilde kurulan tuzaklar yeni değil. FBI’nin daha önce El Kaide’ye katılabilecek kişileri tespit edebilmek için internet siteleri açtığı ve bu yolla gençleri tutukladığı biliniyor.

Eylül 2011’de yaşanan bir olay ise çok ilginç. FBI’nin tuzak kurduğunu gizlemeye bile gerek görmediği Ferdaus isimli Amerikalı bir Müslüman genç, Pentagon ve Kongre binasına saldırı planı suçlamasıyla tutuklandı. Garip olan ise Amerikan ajanları olan, ancak gencin El Kaide üyesi olduğunu düşündüğü kişiler tüm patlayıcıları sağlamış, saldırı planlarının ayrıntılarını belirlemişti.

Amerikalı Müslüman gencin tutuklanmasıyla sonuçlanan tuzağın "aylarca sürdüğünü ve kapsamlı olduğunu" söyleyen ABD Adalet Bakanlığı, Ferdaus'un sivil giyimli FBI ajanları tarafından nasıl kandırıldığını ayrıntılarıyla anlatmıştı.

11 Eylül'den bu yana 508 terör davasından 243'ünde FBI muhbirlerinin yer aldığı, 158'inde ise hedefte olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 2
  • SELDUR 8 yıl önce Şikayet Et
    Sağır sultan bile işidin iç yüzünü bildiği halde bizdeki muhalefet duymadı.AKP ye düşman olmak için işid yalanının kullanıyorlar fakat insanlar muhalefetin sandığı kadar saf değil.Saf olan muhalefet ve fetö
    Cevapla
  • cüneyd 8 yıl önce Şikayet Et
    ışid zaten abd ve israil'in köpeğidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!