Kabe'deki dehşet anları kamerada

Kabe'de 107 kişinin öldüğü vinç faciasından hemen sonra çekilen görüntüler yaşanan paniği ve dehşet anlarını anlatıyor.

GİRİŞ 12.09.2015 11:31 GÜNCELLEME 12.09.2015 11:35
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in haberi

Mekke'de fırtına ve aşırı yağmur sonrası yıkılan vincin altında kalan yüzlerce hacı adayından 107'si hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralandı. Vincin devrilmesi aşırı yağışın yol açtığı panik ise Haber7 şef editörü Ferhat Esnek tarafından görüntülendi.

Görüntülerde Mescid-i Haram’da büyük bir panik var. Fırtına ve yağmura tavaf sırasında yakalanan hacı adayları panikle birlikte sağa sola kaçışıyor. Bu sırada ayağı kayarak düşen bir hacının yardımına çevredeki hacılar ve görevliler koşuyor. Bir hacı adayının ise ellerini başına vurarak korku içinde feryat ettiği görülüyor. Kabe'nin alt yapısı yetersiz kalınca tabandan sular dışarı çıkmaya başlıyor. 

DEVRİLEN VİNÇ EN BÜYÜK VİNÇ

Devrilen ve halen kaldırılmayan vinç, Mescid-i Haram ile Türk hacı adaylarının Kral Sarayı olarak adlandırdığı bina arasında bulunuyor. Söz konusu vinç, bölgedeki en büyük iş makinesi olarak da dikkati çekiyor. Vincin devrilme nedeni ise henüz açıklanmadı. Yıldırım veya fırtına nedeniyle devrilmiş olabileceği iddia ediliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • aklı selim 8 yıl önce Şikayet Et
    suud yönetiminin yanlış politikası bu inşaatlar. ebu kubeys dağını ilk tebliğ tepesi olan o yeri yerle bir eden suudlar değilmi ?? zemzem tower haremi şerifin vakfiyesi olduğunu duymuştum. keşke olmasaydı towerlar !
    Cevapla
  • Yazık! 8 yıl önce Şikayet Et
    Şuraya bak her yer beton, her yer şantiye, heryer vinç!Zemzem Towers i saymıyorum bile.Tek kelimeyle rezalet.!!!Güzelim Kabemin çevresini mahvettiler..
    Cevapla
  • Hilmi 8 yıl önce Şikayet Et
    Vefat edene müslümanlara neden şehit denmiyor da Kabede 107 kişi öldü deniyor?
    Cevapla
  • HASAN TANRIKULU 8 yıl önce Şikayet Et
    Mekanları cennet olur inşallah
    Cevapla
  • öğül 8 yıl önce Şikayet Et
    Orası harem normal bir yer degil boyle bir facia Allah'tan bize işarettir. Ama anlayana. Herkes anlasa timarhaneye ne gerek var. Orada ölmek iyi deyip bu düsunceleri geciktirmeyin. Efendimizin zamanindaki tadilatta gerceklesen mucizevi olaylari inceleyin ozaman bu isin bir isaret oldugunu anlarsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!
Milli muharip uçak KAAN ikinci kez gökyüzü ile buluştu