Mescid-i Aksa için "başkaldırı" çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Mescid-i Aksa için "büyük başkaldırı" çağrısı yaptı.

Mescid-i Aksa için "başkaldırı" çağrısı
Mescid-i Aksa için "başkaldırı" çağrısı
GİRİŞ 18.09.2015 07:34 GÜNCELLEME 18.09.2015 08:19
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, dünyadaki tüm Müslümanlara Mescid-i Aksa'yı savunmak ve korumak için "büyük başkaldırı" çağrısı yaptı.

ENTRİKALAR VE TUZAKLAR...

Karadavi, yaptığı yazılı açıklamada, "İslam ümmetinin büyük işlerle meşgul olması gerekir. Mescid-i Aksa ile meşgul olması ve ona yönelik entrikalar ve tuzaklara karşı mücadele etmesi gerekir" ifadesini kullandı.

HAFİFE ALINACAK BİR DURUM DEĞİL

Karadavi, İslam dünyasındaki insanları, İslam ümmetinin düşmanlarına ve yöneticilerine halkın kutsalları ile ilgili konuda gevşekliği ve hafife almayı kabul etmeyeceği mesajı göndermek için "büyük başkaldırı" çağırdı. Karadavi ayrıca, Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin siyonist güçler ve Yahudi yerleşimcilere karşı Mescid-i Aksa'nın savunuculuğunu yapan Filistinli murabıtların iaşelerinin karşılanması projesinin üstlenilmesini talep etti.

MESCİD-İ AKSA'YA FATİH OLARAK GİRMEK İSTİYORUZ

Filistinli olmayanların Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmelerinin haram olduğuna dair fetvasını tekrarlayan Karadavi, "Mescid-i Aksa'ya turist değil fatih olarak girmek istiyoruz" yorumunu yaptı.

İSRAİL ROŞ AŞANA'DA SALDIRMIŞTI

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle aşırı siyonist çizgideki yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

MESCİD-İ AKSA'YI BÖLME PLANI

İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri tepki çekerken, Filistinli siyasetçi ve uzmanlar, İsrail'in artan ihlallerinin asıl hedefinin Mescid-i Aksa Külliyesi'nin mevcut hukuki statüsünü değiştirmek ve burayı "Yahudiler ile Müslümanlar arasında bölmek" olduğunu savunuyor.

SİYONİSTLERİN ALÇAK SALDIRILARI

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Külliyesi, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Siyonist yerleşimciler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Cami'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu külliye sahasının altında, Hazreti Süleyman mabedi kalıntılarının bulunduğu inancıyla kazı çalışmaları yapıyor.

Aşırı sağcı siyonist yerleşimciler ve İsrailli yetkililer, zaman zaman Mescid-i Aksa Külliyesi içindeki avlu ya da binalara girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

YORUMLAR 16
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    iran nerdesin
    Cevapla
  • Ayşe 8 yıl önce Şikayet Et
    İslam alemi artık masa başı fetvalardan eyleme geçmesi lazım. Hep lazım lazım ama iş o haddeye gelince dünyasını evini evladını işini parasını geride bırakıp gider mi /yiz
    Cevapla
  • osmanli 1453 8 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar kendi rahatlığını bırakır mı acaba bir laf öğrenmişler bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın.. o yılan kardeşlerimize dokunuyor ama haberiniz olsun müslüman sorumsuz olamaz.. kuran kerim de allah bizlere kafirlere karşı savaşmamızı emrediyor..
    Cevapla
  • cüneyd 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Hamas'a zafer nasib eylesin. Aslında tüm islam ülkeleri birbirleriyle uğraşmak yerine, Hamas'a destek verse, Vallahi ortadoğuda akan tek kan, siyonist kanı olurdu. Bizler de huzur bulurduk..
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    allahu teala yahudileri kahhar ismi şerifi ile kahru perişan eyler inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!