'Türkmenlere sahip çıkan tek ülke var'

Irak Türkmen Cephesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Erbil Milletvekili Aydın Maruf, "Şu an Türkmenlere sahip çıkan tek ülke Türkiye'dir" dedi.

'Türkmenlere sahip çıkan tek ülke var'
'Türkmenlere sahip çıkan tek ülke var'
GİRİŞ 02.10.2015 09:38 GÜNCELLEME 02.10.2015 09:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yönetim Kurulu Üyesi ve Erbil Milletvekili Aydın Maruf ve beraberindeki heyet TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Irak Türkmen Cephesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Erbil Milletvekili Maruf Iraklı Türkmenler adına Türkiye'yi temsilen TİKA'ya şükranlarını iletti.

Irak Türkmen Cephesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Erbil Milletvekili Maruf “Türkiye en başından beri Yahyava Kampı'nda bulunan mazlumlara sahip çıkmıştır. Bize sahip çıkan tek ülke Türkiye'dir" dedi.

Bölgede 1,5 milyon göçmen bulunduğunu ifade eden ITC Erbil Milletvekili Maruf, “Bu göçmenlere TİKA, AFAD ve Kızılay gibi kurumlar vasıtasıyla Türkiye sahip çıkıyor" diye konuştu. Özellikle Erbil'de Türkmen varlığının en önemli göstergesinin kültürel varlıklar dışında Türkmen okulları olduğunu dile getiren Maruf, TİKA'nın bu okullara ve öğrencilere yaptığı yardımların önemine işaret etti.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ise her zaman Iraklı Türkmenlerin yanında yer alacaklarını ifade ederek, Türkmen okulları için gerekli olan tadilat ve donanım desteği ile kırtasiye malzemesi yardımlarının kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.
Başkan Çam, Türkmenlerin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durmalarının önemine değinerek, meslek edindirme ve istihdama yönelik kalkınma yardımlarının devam edeceğini söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • pelinn 8 yıl önce Şikayet Et
    kendi ordunuzu kurun. barzaniye şiilere ezdirmeyin kendinizi. işid ordayken fırsatınız varken ordunuzu kurun ve musul ve kuzey ıraka yerleşin kerkükten taşınmayın.
    Cevapla
  • DiyarBakır 8 yıl önce Şikayet Et
    kürdüm türkmenlere yardım gerekiyosa gider orda çatısırım. Ama su pydyi öldürün kurdistan diye kandırılan kürtler orda kürdistan ugruna Müslümanları öldürüyorlar Bu kürtlere zarar.
    Cevapla
  • habil 8 yıl önce Şikayet Et
    am mhp şöyle diyor siz türkmenlere gönderdiğiniz yardım tırlarını neden gönderiyorsunuz.ey hükümet suç işliyorsunuz diye konuşuyorlar.mit tırlarının durdurulmasına destek olursanız milletde böyle der işte türkmenlere giden yardımları teröre giden yardımlar diye açıklamalar yaptınız.mhp li vekillere sesleniyorum dönemin mhp li vekillerine.
    Cevapla
  • serhat 8 yıl önce Şikayet Et
    sen olayın hangi montaj kısmını izledin ve duydun bilmiyorum. haksızsın ve bu şekilde burda oy toplayamacaksın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri