Rus jetleri Cuma namazını iptal ettirdi!

Ruslara ait savaş uçakları, muhaliflerin kontrolündeki Humus'ta alçak uçuşlarının yoğunlaşması nedeniyle cuma namazı iptal edildi.

Rus jetleri Cuma namazını iptal ettirdi!
Rus jetleri Cuma namazını iptal ettirdi!
GİRİŞ 02.10.2015 14:44 GÜNCELLEME 02.10.2015 14:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Humus kentinin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki ilçe, belde ve köyler üzerinde gerçekleştirdiği yoğun uçuşlar nedeniyle halkın savaş uçaklarının saldırı ihtimaline karşı cuma namazlarının kılınamadığı ifade edildi.

Halkın Rus uçaklarının camilere saldırmasından korktuğu için cuma namazına gidemediğini ifade eden kaynaklar, ''Bölgedeki alimler de hava saldırıları nedeniyle halkın cuma namazına gitmemesine fetvalar verdiler'' dedi.

Humus Medya Merkezi'de olayı doğrulayarak halkın alimlerden fetva alarak güvenlik nedeniyle cuma namazına gitmediğini kaydetti.

İki gün önce Rus uçaklarının Humus'un kuzeyindeki Telbise ve Rastan ilçesi ile Zafaran ve Mukramiye köyüne saldırması sonucu 32 sivil yaşamını yitirmiş 200 kişi de yaralanmıştı.

Suriye'ye terör örgütü DAEŞ'le mücadele gerekçesiyle gelen Rusya ordu kuvvetleri, Hama, Humus ve İdlib kırsalında muhaliflerin denetiminde olan bölgelere saldırıyor.

Esed güçlerine ait savaş uçaklarının daha önce Halep'in kuzey kesimlerinde muhaliflerin kontrolündeki camilere saldırması nedeniyle halk cuma namazına gidememişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Mutlaka Ukrayna´nin yanindayiz
    Cevapla
  • mersinli 8 yıl önce Şikayet Et
    rusya süriyeyi bombalıyor esas amacı çok esadı düşündügü deyil yeni yapım savaş uçaklarına araplardan talep gelmesi yakında mısır sipariş verirse savaşmayın.
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    haçlı ruhu yeniden hortladı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'