Trump'tan Suriye operasyonlarına destek

"Orta Doğu'yu bilmiyorum ama öğrenirim" diyen ABD Başkanlık aday adayı Donald Trump, bölgedeki gelişmeler üzerine ilginç yorumlarda bulundu.

Trump'tan Suriye operasyonlarına destek
Trump'tan Suriye operasyonlarına destek
GİRİŞ 05.10.2015 13:41 GÜNCELLEME 05.10.2015 13:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin Başkanlık aday adayı Donald Trump, NBC kanalına verdiği röportajda Orta Doğu üzerine ilginç yorumlarda bulundu. Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarını destekleyen Trump, ayrıca Saddam ve Kaddafi iktidarlarının bugünkü durumdan daha iyi olduğunu söyledi.

Eğittiğimiz savaşçılar da kim?

Rusya'nın Suriye'de muhalif gruplar ve IŞİD'e yönelik hava saldırılarını destekleyen Trump, sunucu Chuck Todd'un ABD tarafından eğitilen muhaliflerin de Rus uçaklarının hedefi olduğunu hatırlatması üzerine sunucuya "Kim olduklarını dahi bilmediğimiz insanlardan bahsediyoruz!" diye çıkıştı. Trump, sözlerine şöyle devam etti:

"İki gün önce bir generalle konuşuyordum ve o bana 'Kim olduğunu bilmediğimiz bazı insanlara eğitim veriyoruz. Onlara Esad'la savaşmaları için milyarlarca dolar veriyoruz' dedi."

"Putin'in IŞİD'i cehennemin dibine kadar bombalaması hoşuma gidiyor" diye konuşan Trump, Suriye'de harcadığı gücün Rusya'yı zayıflatacağını savundu. Trump daha önce de "IŞİD'le neden biz uğraşıyoruz ki, bırakalım Ruslar halletsin" demişti.

Saddam ve Kaddafi daha iyiydi

Irak ve Libya üzerine de yorumlarda bulunan Trump, bu ülkelerin Saddam Hüseyin ve Muammer Kaddafi dönemlerinde daha iyi olduğunu söyledi. Trump şöyle konuştu:

"Irak'ta durum tam bir felaket. Libya bir ülke bile değil. Libya'ya yaptıklarımıza bakarsanız, burayı altüst ettiğimizi görürsünüz"

Ayrıca ABD'nin Orta Doğu'daki savaşlara harcadığı paranın "ülkeyi yok ettiğini" savunan Trump, Amerika'nın Irak'ta 2 trilyon dolar, Afganistan'da ise muhtemelen 1 trilyon dolar harcadığını öne sürdü.

YORUMLAR 5
  • Süleyman Selimoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam uyduruktan aday adayı. ABD'liler onu "Palyaço"ya benzetiyor. Temel görevi, ABD'li Müslümanlara karşı kamuoyu oluşturmak. Onların silahlı kamplar kurduğunu ve ABD'yi ele geçirmeye çalışacaklarını, buna karşı önlem alacağını söyleyecek kadar geri zekalı ve hakikaten palyaço kılıklı bir herif. Cumhuriyetçilerin asıl adayı Jeb Bush'un adı çok anılmıyor. Birinci Bush'un oğlu, ikinci Bush'un kardeşi ve çok tehlikeli bir adam. Büyük ihtimalle de yeni başkan. Bush’lar ABD'yi yöneten gücün ve dünya Siyonizminin tepesindeki en önemli ailelerden. Geçen dönemde Obama ile gaz aldılar, büyük ihtimalle şimdi gazı verecekler. Allah(CC) Müslümanların yar ve yardımcısı olsun…
    Cevapla
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    biz müslümanlar birbirimize sahip çıkmazsak bize sopa vurup koşturan çok olur allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • cemo 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah topunuzun cezasini belasini versin....
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Vayyy beee :)))) helall!! inş bu başkan olur =)))))
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    öğren de gel
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul’da trafikte kahkahaya boğan kaza: Motosikletine çarpan kişi annesi çıktı
Şırnak'ta sel sularına kapılan anne ve çocuk böyle kurtarıldı