NATO'dan 36 bin askerlik tatbikat

NATO müttefikleri ve ortak ülke İtalya'da Trapani hava kuvvetleri üssünde İttifak'ın Trident Juncture askeri tatbikatına başladı.

NATO'dan 36 bin askerlik tatbikat
NATO'dan 36 bin askerlik tatbikat
GİRİŞ 20.10.2015 11:48 GÜNCELLEME 20.10.2015 11:48

NATO Akdeniz’de, son 10 yılın en büyük askeri tatbikatını başlattı. NATO’nun “Askeri gövde gösterisi” olarak nitelendirilen ve üç hafta sürecek tatbikata 36 bin asker, 230 askeri birim, 140 uçak ve 60’dan fazla gemi katılıyor.

NATO Avrupa Müttefik kuvvetler Komutanı ve ABD Hava Kuvvetleri'nden General Philip Breedlove, tatbikatın 6 Kasım'da biteceğini açıkladı. NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, "Kırım ve Kaliningrad üzerinden Karadeniz kıyılarında Rus askerinin birikmesi ve Suriye ile Türkiye sınırı hakkında endişeli olduğunu söyledi. Aynı anda çoklu tehditlere karşı hazırlıklı duruma gelinmesi hedeflenerek düzenlenen tatbikata Türkiye de katılıyor. 'Trident Juncture' isimli tatbikatta, NATO’nun 1 haftadan kısa süre içinde istenilen bölgeye konuşlandırılması planlanan, 5 bin askerlik acil müdahale gücü de test edilecek.İngiltere’nin NATO Büyükelçisi Adam Thomson “NATO’nun güney bölgeleri için bir stratejiye ihtiyacı var. Irak’tan Kuzey Afrika’ya uzanan bölgelerde istikrarsızlık hâkim. Rusya’ya karşı geniş zamanlı bir tavır belirlemeliyiz” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli ve memurun Temmuz beklentisi! İşte polis, öğretmen maaşları...
Namık Tan'ın ismi çok konuşulmuştu, Özgür Özel öneren ismi açıkladı