'Mucit Ahmed' ailesiyle o ülkede yaşayacak

ABD'de yaptığı saatin bomba sanılıp gözaltına alınmasıyla gündeme gelen Ahmed Muhammed adlı öğrencinin Katar'a yerleşeceği bildirildi.

'Mucit Ahmed' ailesiyle o ülkede yaşayacak
'Mucit Ahmed' ailesiyle o ülkede yaşayacak
GİRİŞ 21.10.2015 03:19 GÜNCELLEME 21.10.2015 03:19

14 yaşındaki Ahmed'in ailesi, basına gönderdikleri açıklamada, "gelen cömert teklifleri" dikkatlice değerlendirdiklerini ve "yenilikçilik ve yaratıcı kültürü desteklediği, gençlerin önünü açtığı" gerekçesiyle Katar Vakfı'nın teklifini kabul ettiklerini duyurdu.

Açıklamada, Ahmed'in burslu olarak bir eğitim programına devam edeceği bildirildi.

Ahmed Muhammed, ABD'de popüler olduktan sonra televizyon programlarına çıkmış, birçok ünlü isimle buluşma imkanı yakalamış, son olarak dün Beyaz Saray'da davet edildiği Astronomi Gecesi'ne katılarak ABD Başkanı Barack Obama'nın çok sayıda genci ve bilim insanını ağırladığı etkinlikte yer almıştı. 

Burada Obama ile tanışan Ahmed, sevincini sosyal medyada ifade ederek, "Çok mutluyum. ABD Başkanı ile tanıştığıma inanamıyorum" mesajını yazdı ve Obama'ya sarılırken çekilen bir fotoğrafını koydu.

Ahmed Muhammed ile ailesinin gelecek hafta Katar'a taşınacağı belirtildi. Ahmed, gözaltı olayından sonra davet edildiği Katar'ı ziyaret etmiş, buradaki eğitim kurumlarının yöneticileriyle görüşmüştü.

Teksas'ın Irving kentindeki MacArthur Lisesi'nde öğrenim gören Ahmed Muhammed, yaptığı saati fen öğretmenine göstermek için okula götürmüştü. Başka bir öğretmenin saati bomba sanarak okul idaresine haber vermesi üzerine Muhammed okula gelen polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Muhammed, mekanik ve fen bilimlerini sevdiğini, amacının öğretmenlerine neler yapabileceğini göstermek olduğunu söylemişti.

Muhammed, okula çağrılan dört polis tarafından sorgulanmış ve okul idaresi kendisine üç gün uzaklaştırma cezası vermişti.

Gözaltı olayının duyulmasından hemen sonra Başkan Obama tarafından Beyaz Saray'a davet edilen Muhammed, Demokrat Parti başkan aday adaylarından Hillary Clinton, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, NASA, Google ve Massachusetts Institute of Technology gibi kişi ve kuruluşlardan da davet ve destek mesajları almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor