Tony Blair Irak için özür diledi

Eski İngiltere Başbakanı Irak'ta hata yaptıklarını ve IŞİD'in ortaya çıkmasına sebep olduğu söyleyerek, yapılan hatalar için özür diledi

Tony Blair Irak için özür diledi
Tony Blair Irak için özür diledi
GİRİŞ 25.10.2015 13:02 GÜNCELLEME 25.10.2015 14:37
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair, CNN televizyonuna yaptığı konuşmada IŞİD'in yükselişinin Irak işgaliyle ilişkilendirilmesinde "gerçeklik payı bulunduğunu" söyledi.

Blair "Elbette 2003'te Saddam'ı devirenlerin 2015'teki durumdan sorumlu olmadığı söylenemez. Ancak 2011'de başlayan Arap baharının da bugünkü Irak'ta etkili olduğunu görmeliyiz. Ayrıca IŞİD aslen Suriye'deki üslerinde ortaya çıktı, Irak'ta değil" dedi.

Irak işgali sırasında yapılan bazı istihbarat hataları ve planlama sorunları için özür dileyen Blair, dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in devrilmesinden pişmanlık duymadığını da ifade etti.

Blair şunları söyledi: "Yanlış istihbarat nedeniyle özür dilerim. Ayrıca planlama konusunda ve rejimi devirdikten sonra neler yaşanacağını öngörmekteki hatalarımız konusunda da özür dilerim." "Ancak Saddam'ın devrilmesi nedeniyle özür dilemekte zorlanıyorum. Bugün, 2015'te bile, Saddam'ın olmaması olmasından daha iyi." 

YORUMLAR 27
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    yalaaaannn...
    Cevapla
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    ölen o kadar günahsız insanların hesabından ne yapacaksınız allah size gün yüzü göstermesin
    Cevapla
  • hakan soyer 8 yıl önce Şikayet Et
    İngilterenin dünyadan özür dilemesi fayda etmeyecektir.Çünkü en sonunda ingiltere rusyadan belasını bulacaktır.Amerika ingiltereyle hep ortak hareket etmiştir.Ama başlarına rusya çıktığında amerika ingiltere için bir tane uçak bile gönderemeyecektir.Amerikanın rusya karşısında orataya çıkacak acizliği alimler tarafından söyleniyor.
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Cübbeli ahmet hoca ışıd üyelerinin sonunu anlattı.Cenabı hakkın onları en sonunda birbirlerine yok ettireceğini söyledi.Kitapta yazılanlar çıkıyor gibi... Ama burda acaba işid üyelerinin kendi içinde mi çatışmaya gireceği yoksa o örgütü kuran amerikanın şimd ide operayonla temizlemeye çalışması mı kastedilmektedir acaba,ondan emin değilim.
    Cevapla
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    özrün kabahatinden büyük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!