İran 'Mina izdihamı iddiaları'nda ısrarlı

İran Meclisi'nden Burucerdi,izdiham sırasında bazı İranlı yetkililerin kaçırıldığını,Suudi Arabistan'ın açıklama yapması gerektiğini söyledi

İran 'Mina izdihamı iddiaları'nda ısrarlı
İran 'Mina izdihamı iddiaları'nda ısrarlı
GİRİŞ 28.10.2015 15:21 GÜNCELLEME 28.10.2015 15:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı Alâeddin Burucerdi, ülkesinin bazı üstü düzey yetkililerinin Mina faciası sırasında kaçırılmış olabileceğini söyledi.
Burucerdi tarafından yapılan açıklamada hala haber alınamayan İran’ın eski Beyrut Büyükelçisi Gazanfer Ruknabadi gibi bazı yetkililerin izdiham sırasında kaçırılmış olabileceğini ifade ederek Suudi Arabistan’dan açıklama beklediklerini kaydetti.

RUKNABADİ BİLMECESİ

Hac ibadeti sırasında Mina'da yaşanan izdihamda İranlı hacıların sayısı ile ilgili belirsizlik devam ediyor. İran'ın eski Lübnan büyükelçilerinden Gazanfer Ruknabadi'nin de facia sırasında Mekke'de olduğu ve ortadan kaybolduğu belirtiliyor ancak Suudi Arabistan bu isimde birisinin ölüler arasında yer almadığını açıkladı.
Mina izdihamı üzerinden bir ay gibi bir süre geçmesine rağmen ölü sayısındaki belirsizlik sürüyor. Uluslararası haber ajansları izdihamda ölenlerin sayısını 2 binin üzerinde gösterirken Suudi yönetiminin resmi açıklamasında bu sayı 769 olarak verildi.
Olayla ilgili önemli bir iddia ise İran'ın eski Lübnan büyükelçilerinden Gazanfer Ruknabadi ile ilgili. Ruknabadi'nin de olay günü Mekke'de olduğu iddia ediliyor ancak şu ana kadar cesedi bulunmadı. Suudi yetkililer Ruknabadi'nin ülkeye giriş yapmadığını savunuyor. Medya ise eski büyükelçinin ahta bir isimle ülkeye giriş yapmış olabileceğini iddia etmişti. Bunun üzerine İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efham, Ruknabadi'nin bütün İranlılar gibi resmi pasaportla Suudi Arabistan'a gittiğini ve bilgilerinin Suudi yetkililere verildiğini açıklamıştı.

 

YORUMLAR 3
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist İsrail Suudu kukla gibi oynatıyor.
    Cevapla
  • Davud 8 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de şehid edilen masumların ahı nı çıkarır Allah iran dan
    Cevapla
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail kölesi Suudilerden her şey beklenir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak