Ezidiler IŞİD'in korkunç işkencesini anlattı

DAEŞ tarafından alıkonulduktan sonra kurtulan Ezidi bir kadının anlattıkları kan donduruyor.

Ezidiler IŞİD'in korkunç işkencesini anlattı
Ezidiler IŞİD'in korkunç işkencesini anlattı
GİRİŞ 02.12.2015 14:18 GÜNCELLEME 02.12.2015 14:18
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Musul'un Sincar ilçesinde yaşarken terör örgütü DAEŞ tarafından kaçırılan bir yıllık evli Pervin Hasan (26), bir yıl örgüt tarafından alıkonulduktan sonra fidye karşılığında serbest bırakıldı.

Serbest kaldıktan sonra Süleymaniye kent merkezinden yaklaşık 15  kilometre uzaklıkta bulunan Arbet Sığınmacı Kampı'ndaki eşinin yanına geri dönen HASAN, gözü yaşlı ve çekingen bir şekilde başından geçenleri anlattı.

Terör örgütü DAEŞ'in Sincar saldırısından önce mutlu ve sade bir  hayatının olduğunu söyleyen Hasan, "Teröristler Şengal'e (Sincar) saldırmadan  önce herkes gibi mutlu bir ailem vardı ancak tüm hayatım bir gün içinde eski  haline dönmemek üzere değişti" dedi.

Kaçmayı başaramayan veya yolda yakalanan binlerce kadın, çocuk ve  erkeğin Sincar'ı ele geçiren militanlar tarafından, farklı bölgelere  götürüldüğünü anlatan Hasan, "Benim dışımda, babam, üç erkek ve üç kız kardeşim  de 3 Ağustos 2014'te DAEŞ'in eline düştü. İlk etapta bizi ayırıp sadece  kadınların olduğu bir kafileyle Musul kentine götürdüler. Aradan kısa bir süre geçmesinden sonra Şengal'in çevresinde yakalanan kadınları da yanımıza  getirdiler. Tutulduğumuz salonda yaklaşık 300 kadın vardı. Tüm kapıları üzerimize  kapattılar ve tam 10 gün boyunca orada kaldık" diye konuştu.

'YAPTIKLARINI İFADE EDECEK KELİME BULAMIYORUM'

Musul'da rehin tutulduktan sonra, DAEŞ'in askeri konvoyuyla  Irak'tan  Suriye'nin  Halep kentindeki bir köye götürüldüklerini belirten Hasan, orada  yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Halep'in yakınlarında bulunan bir köye götürüldükten sonra yaklaşık 5  ay boyunca orada tutulduk. Daha sonra nedenini bilmediğimiz bir şekilde Halep'in  başka bir bölgesine götürüldük ancak tam olarak neresi olduğunu hiç bir zaman  öğrenemedim. DAEŞ'in bize yaptıklarını ifade etmek için doğru kelimeyi  bulamıyorum. Bize çok kötü davranıp her gün tecavüz ediyorlardı. Bazı kadınlar  kaçırıldıkları sırada hamileydi ve bebeklerini düşürmeleri için sürekli  dövülüyorlardı."

ERKEK ÇOCUKLAR ANNELERİNDEN ZORLA ALINIYORDU

Hasan, Yezidi çocukların da askeri kamplara götürüldüğünü dile getirerek, "Annelerinden zorla ayrılan erkek çocuklar militanlar tarafından nasıl silah kullanılacağı ve savaşacakları konusunda eğitiliyordu. Kendi aralarında  sürekli bu çocukların intihar eylemleri için kullanılacağından bahsediyorlardı. 10 yaş üstü erkek çocukları ise direk savaş cephesine götürüyorlardı" şeklinde  konuştu.

"KAÇMA FİKRİNİ AKLIMIZA DAHİ GETİRMEDİK ÇÜNKÜ..."

"Militanlar kendi aralarında keyiflerine göre bizi satıp, başka Yezidi  kadınları alıyorlardı. Ben iki defa satıldım" diyen Hasan, "Kimin beni ne kadara  satın aldığını bilmiyordum ancak nereli olduklarını ve ne kadar yaşlı olduklarını  biliyordum" dedi. Alıkonuldukları bölgenin her zaman militanlarla çevrili olduğunu  anlatan Hasan şunları kaydetti: "Militan sayısı fazla olduğu için kaçma fikrini aklımıza dahi  getiremedik. Çoğu zaman kaldığım evin kapısı kilitliydi. Bunun yanında militanlar  evi sürekli gözetliyordu. Kaldığımız bölgede her zaman militanların sayısı  dikkatimi çekti. Bu yüzden oradan kaçmanın imkansız olduğunu düşünerek kaçma  planı yapmadım."

9 BİN DOLARA SERBEST BIRAKILDIM

Hasan, DAEŞ'in elinden fidyeyle kurtarıldığını belirterek sözlerini "Kuzenim, beni kurtarmak için  Suriye'ye gelerek, oradaki birkaç kişi ile temasa  geçti. Söz konusu şahıslar aileme teslim edilmem için DAEŞ militanlarıyla  görüştü. Elinde olduğum militanlara 9 bin dolar fidye ödendikten sonra Türkiye  üzerinden Kürdistan'a eşimin yanına gelebildim" diyerek tamamladı.

YORUMLAR 6
  • oz ka 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş kürdistan diye bir yer var da bizlerin haberi mi yok.... arkadaş herkes nasılda kabullenme sevdasında şu sözde kürdistanı....
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 8 yıl önce Şikayet Et
    Ezidilerin müslümanlara yaptığını anlatan yok.
    Cevapla
  • ezit mi ne? 8 yıl önce Şikayet Et
    baba adı hasan niye sizce ??
    Cevapla
  • tamam 8 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey ırak kürdistan dediği yer
    Cevapla
  • telli 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurdistan nerde la
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi