Kadın vekile 15 ay hapis

İsrail güçlerinin nisan ayında gözaltına aldığı kadın milletvekili Cerrar'a 15 ay hapis cezası verildi

Kadın vekile 15 ay hapis
Kadın vekile 15 ay hapis
GİRİŞ 08.12.2015 09:52 GÜNCELLEME 08.12.2015 09:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail mahkemesinin, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi ve milletvekili Halide Cerrar'ı, "illegal örgüt üyesi olmak ve kışkırtıcılık yapmak" suçlamasıyla 15 ay hapis cezasına çarptırdığı bildirildi.

FHKC'den yapılan yazılı açıklamada, nisan ayından beri "idari tutukluluk" kapsamında hapiste tutulan Cerrar'a 15 ay hapis cezası verildiği belirtilirken, söz konusu karar, "gaddarca ve Filistin halkına yönelik devam eden İsrail terörünün bir parçası olarak" nitelendirildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail mahkemelerinin otoritesinin tanınmadığı, bu mahkemelerin "İsrail işgalinin baskı araçlarından biri olduğu" vurgulandı.

Filistin'deki Damir İnsan Hakları ve Esirleri Koruma Kurumundan yapılan yazılı açıklamada da Cerrar'ın aynı zamanda 10 bin Şekel (iki bin 582 dolar) para cezasına çarptırıldığı ve beş yıl boyunca geçerli olacak 12 aylık "ertelenmiş ek hapis cezası" aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Cerrar'a verilen cezada kullanılan bilgi, 2009 yılına ait. Yıllar sonra Cerrar'ın bugün ceza almış olması, bunun hukuki değil siyasi bir karar olduğunu gösteriyor" denildi.

Filistinli milletvekili Cerrar, nisan ayında İsrail güçlerince Ramallah'taki evine düzenlenen baskında gözaltına alınmıştı. İdari tutukluluk kapsamında kendisine hiçbir suçlama yöneltilmeden 6 ay hapis cezası alan Cerrar'a, daha sonra İsrail mahkemesince "illegal örgüt üyeliği ve kışkırtıcılık" gibi çeşitli suçlamalar yöneltilmişti.

İsrail, gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Tutuklunun "İsrail güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ercan t 8 yıl önce Şikayet Et
    gavurun adaleti işliyor. Süloyu atın kodese hadii.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası