4 Rus ajanın Mihraç Ural bağlantısı

Türkiye’nin askeri faaliyetlerini kayda alırken yakalanıp sınırdışı edilen Rus televizyoncuların, Mihraç Ural’la bağlantısı ortaya çıktı.

4 Rus ajanın Mihraç Ural bağlantısı
4 Rus ajanın Mihraç Ural bağlantısı
GİRİŞ 11.12.2015 11:40 GÜNCELLEME 11.12.2015 11:43
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Rossiya 1 televizyon kanalının casusluk yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve 7 Aralık Pazartesi günü sınır dışı edilen 4 kişilik ekibinin ilginç bağlantıları tespit edildi. Yayın yönetmeni olduğuna söyleyen Yulia Akchurina, stüdyo şefi Alexandr Buzoladze, yönetmen Vladimir Baranov ve kameraman Sergey Eliseev Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yer alan Türkmen kamplarının çevresinde izinsiz görüntü alırken yakalandılar. Ekibin Lazkiye kırsalındaki en etkin terör grubu ve Beşar Esad'ın Türkiye'deki şebbihaları olarak bilinen Mukaveme-i Suri örgütünün lideri Mihraç Ural ile geçtiğimiz Cumartesi irtibat kurdukları ve Suriye'ye geçmeye çalıştıkları tespit edildi.

URAL İLE TEMAS DEŞİFRE ETTİ

Rus dörtlüsü önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geldi. 5 Aralık Cumartesi günü Samandağı Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen Ömer (Öner) Ödemiş'in “Suriye'de Değişen Dengeler ve AKP” başlıklı söyleşi ve imza gününe katıldıkları belirtiliyor. “AKP'nin Suriye Yenilgisi ve Esad” isimli kitabını da aynı gün imzalayan Öner Ödemiş'in Ural'ın yakın dostu aynı zamanda batık “kiremit” işindeki ortağı olduğu iddia ediliyor. Rus ekip aynı gün Ödemiş üzerinden Ural ile irtibat kurup İskenderun üzerinden Suriye'ye geçiş yapmaya çalışırken gözaltına alındı. İlk önce Reyhanlı'da gözaltına alınan ekip emniyet güçleri tarafından “yabancı basın akreditasyonları olmadığı gerekçesiyle” uyarıldı ve BYEGM İl Müdürlüğü'ne gerekli başvuruyu yapıp akreditasyonu yaptıktan sonra çekimlere devam etmeleri tebliğ edildi.

MİHRAÇ URAL BAĞLANTISI

Ancak gayelerinin gazetecilik olmadığı belli olan ekip gerekli resmi işlemleri tamamlamadan Mihraç Ural bağlantısı ile İskenderun'dan Suriye'ye geçmeye çalışırken ikinci kez gözaltına alındı.Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından Türkiye ile ilgili asılsız iftiralara imza atan Rus basını ve Rus yetkililerin gazeteciler için kimseyi aramadığı öğrenildi. Adı geçen dört gazetecinin ülkeye giriş yaparken de Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne gerekli başvuruyu yapmadıkları öğrenildi. Buzoladze, Rusya'nın resmi kanalı Vesti'ye İstanbul ve Ankara'da çalışırken yetkililerin hiçbir şekilde muhalefetiyle karşılaşmadıklarını söyledi.

CASUSLUK İTİRAFI

Buzoladze, “sınırın kendisini, askeri teçhizatı, sınırda ve sınır geçişinde çalışan kişileri filme almak istediklerini” belirtti. Rus Dışişleri Bakanlığı Türkiye'de ifade özgürlüğü olmadığı iddiasını öne sürse de gerek kampları, gerek sınır hareketliliğini izinsiz görüntülemeye çalışan Rossiya 1 ekibi casusluk yaptıklarını itiraf etmiş oldu.

YORUMLAR 23
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzelde, casusluk yapanların cezası sınır dışı etmek mi olmalı, biri bunu izah etmeli.Tutuklanıp ülkelerine protesto çekilmeli,haklarında cezai işlemler yapılmalı değilmi.
    Cevapla
  • ilker 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ruslara dikkat etmek lazım casusluk işlerinde çok iyidirler. Amerika bile bunlarla uğraşamadı. türkiye ye gelen her rus casustur demiyorum fakat içlerinde casuslarda olabilir ve bunlar içerdeki iş birlikçileri ile bu ülkeye zarar verecek eylemler gerçekleştire bilirler.
    Cevapla
  • Harun paşa 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimvurduya gitseymiş kim neyin hesabını soracaktı!!! Hainlere merhamet ihanetin ta kendisidir. Böylelerini temizleyeceksin. O kadar.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    şu anda ülkemiz çok güçlü,zira atatürk ümün o yokluk zamanımızda bile osa böyle kahpelei yok ederdi şikyet etmez sızlanmazı yaptım oldu derdi biz şikayet etmekle meşkulüz, ha unutmadan şu anda ordumuz mükemmel güçte zira vatanımızın en zeki cesur evlatları ordumuzda görev aldı bizi hiç bir güç yenemez ancak savaş bir dügme oyunu yatırım yapalım ç
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın yetkililer bu mihraç uralın adresi belli nerede yaşadıgı belli, bu pkk üst düzey adamlarında nerede oldugu belli zira dünya gıloballeşti, birde dünyada bu tür oparosyonlaı hızlıca yapıp zehri dışarı atıyorlar, ancak biz hala bu adamları haber yapıp kamoyuna şikayet ediyoruz öldürün bu ahlaksız hainleri öldürdük diye haber verin sevinelim sızlanmak çare degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye karşı ne yapacaklarını şaşırdılar: Erivan ve Atina’ya silah tedariği!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya rest: Hepsi örtbas ediliyor!