Bağımsızlık oylaması için ilk talimat

Mesud Barzani, ABD ve Körfez ülkelerinden gerekli desteği aldıktan sonra bağımsızlık referandumu için hazırlık yapılması talimatını verdi.

Bağımsızlık oylaması için ilk talimat
Bağımsızlık oylaması için ilk talimat
GİRİŞ 22.12.2015 09:07 GÜNCELLEME 22.12.2015 09:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi "bağımsızlık" çalışmalarına yeniden hız verdi. Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, genel başkanı olduğu Kürdistan Demokrat Partisi’ni (KDP) dün toplayarak bağımsızlık referandumu için talimat verdi. KDP’nin yetkili isimlerinden olan Aras Haso Mirhan, toplantının ana maddesinin bağımsız Kürdistan ilanı olduğunu açıkladı. Önümüzdeki günlerde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile önemli bir toplantı yapılacağını belirten Mirhan, daha sonra diğer partilerle de bir araya gelinerek, bağımsızlık için yapılması gerekenlerin konuşulacağını aktardı. 

BİR YIL ERTELENMİŞTİ 

Mesud Barzani 3 Temmuz 2014’te Kürdistan Parlamentosu’nda gerçekleşen kapalı oturumda bağımsızlık için referandum hazırlığı yapılmasını talep etmişti.  DAEŞ’in Musul ve daha sonra Kürdistan Bölgesi’ne saldırması, referandumun rafa kaldırıldığı yorumlarını beraberinde getirmişti. 

SİNYALİ ABD'DE VERDİ

Mayıs ayında da ABD’yi ziyaret eden Barzani, Kürt halkına kendi kaderini belirleme hakkının referandumla verilmesi gerektiğini belirterek, "Ne zaman olacağını söyleyemem ama bağımsız Kürdistan geliyor" demişti.

KARARI HALK VERECEK

Mesud Barzani 2014'te "Referandumumuz olacak ama şimdi DAEŞ ile mücadeleyle uğraşıyoruz, o nedenle ertelendi ama yapılacak" demişti.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 10
  • hyr 8 yıl önce Şikayet Et
    na kadar paranoyak olmuşsunuz. ya durum reisin kontrolu altında.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Destekliyorum. Turkiyenin en iyi muttefiki olacaktir.
    Cevapla
  • ali veli 8 yıl önce Şikayet Et
    en buyuk destekçisi biziz şuan...kedi meselesini unutmadik ama barzani efendi...
    Cevapla
  • Gelecek 8 yıl önce Şikayet Et
    Öyle kafana göre referandum kararı alamazsın.önce Irak'ın bütününde referandum yapılmalıdır.ırak halkı ayrılmazsın diyorsa ,o Zaman sıkıntılar neyse giderilmelidir.eğer merkezi yönetim vurdum duymaz olursa genel seçime giderek yönetim değiştirilmelidir.ne sıkıntın varsa ortaya koyarsın.Eğer gerçekten sıkıntılar giderilmiyorsa ki. En son çare olarak belki küçük referanduma gidilebilir.ırakın bütünlüğü korunmalıdır.öyle kafana göre ben bağımsız olacağım diye bir ülkeyi parçalayamazsınız.eskisi gibi cephelerde savaşmak Varna'da az.esas düşmanın hedefi ülkeleri parçalayarak güçsüz düşürmek.
    Cevapla
  • KAL 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın, katılıyorum, senden izin almadan nasıl böyle bir işe kalkışabilirler.
    Cevapla
  • ghane 8 yıl önce Şikayet Et
    yazık ortadoğu lime lime ediliyor. ulus devletler parçalanıyor. ingiliz siyaseti devam ediyor. sonraki adım suriye sonraki adım türkiye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: YSK kesin sonuçlarını açıkladı!
Refah saldırısı sonrası Hamas'tan ilk açıklama: Halkımızı savunmaya hazırız!