Irak'ta camilere saldırı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Babil'de Sünni camilerine yönelik saldırılara ilişkin, terör örgütlerine yönelik operasyon talimatı verdi.

Irak'ta camilere saldırı
Irak'ta camilere saldırı
GİRİŞ 04.01.2016 13:32 GÜNCELLEME 04.01.2016 13:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Irak’ın başkenti Bağdat’ın 100 kilometre güneyindeki Babil (Hille) kentinde iki Sünni camiine eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi.

Babil'e bağlı ve Babil-Kerbela yolu üzerindeki Sincar bölgesinde el-Fetih Camii ile Hille kent merkezindeki Ammar Bin Yasir Camii'ne eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi. Anadolu Ajansı’na göre, Ammar Bin Yasir Camii saldırısında binayı koruyan 1 polis hayatını kaybetti. AA, güvenlik güçlerinin, camilerdeki kameraların saldırı öncesi yerinden söküldüğünü tespit ettiğini bildirdi.

AFP de Bağdat’ın 40 kilometre güneyindeki İskenderiye’de bir müezzinin evinin yakınında vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

İdam gerginliği mi?

Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Ancak Suudi Arabistan yönetiminin, aralarında Şii din adamı Ayetullah Nemr'in de olduğu 47 kişiyi idam etmesinin bölgedeki mezhep gerginliğini artırmasından korkuluyor. İdamlar Irak’taki tüm Şii gruplardan büyük tepki görmüştü.

İbadi ‘DAEŞ ve benzerleri’ dedi

Irak Başbakanı Haydar İbadi, saldırılardan dolayı “DAEŞ ve benzerleri”ni suçladı. Yetkililere saldırganları yakalamak için emir verdiğini söyledi.

YORUMLAR 4
  • Yasar 8 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlara bak ! Allah sonunuzu hayr etsin. Lakin kul azarsa Rabbim ne yapsin..
    Cevapla
  • selo 8 yıl önce Şikayet Et
    allah Müslümanlara akıl versın hainler ve dinsizler her yerde hırıstıyanlarda olmuyor bu gibi işler
    Cevapla
  • demir ersoy 8 yıl önce Şikayet Et
    mezhep çatışmasımı hırıstiyan müslüman çatışmasımı çıksın artık dünya bu kadar haksızlığı kaldıramıyor susanlarda cezasını cekmeli
    Cevapla
  • Atilla 8 yıl önce Şikayet Et
    Şii Terörüdür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı