Madaya'dan kan donduran fotoğraflar

Suriye'de iç savaş 6. yılına yaklaşırken, Esed'e bağlı rejim güçlerinin kuşatmasındaki Madaya'da masum siviller aç bırakılarak katledildi.

Madaya'dan kan donduran fotoğraflar
Madaya'dan kan donduran fotoğraflar
GİRİŞ 04.01.2016 16:00 GÜNCELLEME 04.01.2016 16:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İdlib'in Fua ve Keferya köyleri ile Halep'in Nubbul ve Zehra köyleri yıllardır kuşatma altında..Aynı onursuz kuşatmayı Humus'ta da yapıldı. Kentin bir mahallesinde sıkışmış binlerce insan açlıkla sınandı. Waer'de aynısı tekrarlandı. Daha sonra Guta, sonra Zabedani ve şimdi de Madaya.Suriye’de Şam kırsalında yer alan ve etrafı rejim güçleri tarafından çevrili durumda olan Madaya kasabasında açlıktan ölümler artıyor.

Hem kış şartlarının ağır geçmesi hem de rejim güçlerinin bölgeye yardım ve ticari malzemelerin girmesine izin vermemesi sonucu yaklaşık 10 bin kişi, çevre mahalleler ile birlikte en az 40 bin insan açlıktan hayatlarını kaybetme tehlikesi ise karşı karşıya.

 Madaya kuşatma altında

İHH’nın yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre , bölgede 2 binin üzerinde aile ve çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor. Madaya’ya esed güçlerinin saldırıları sonucu bu zamana kadar 252 kişi yaşamını yitirken 460 çocuk yetim kaldı.

Madaya'ya gıda girişine izin verilmiyor

Bölgede bulunan insanlar en temel yaşam malzemelerine ulaşamıyor. Tüm dünyanın gözü önünde binlerce kişi açlıktan ölecek duruma geldi. Şuana kadar 70’den fazla sivil açlık nedeni ile hayatlarını kaybetti.

15 kilo pirince karşılık araba!

Açlıktan hayatlarını kaybetmek istemeyen insanlar farklı çözüm yolları arıyor. Bölgede bulunan bir kişi 15 kilo prinç ve çocukları için 5 litre süt tozu karşılığında arabasını saltığa çıkardı. Alan olmayınca da öldüğü ise gelen bilgiler arasında.

Bölgede bulunan aktivistler ise uluslar arası toplumdan Esed rejimine baskı yaparak bölgeye insani yardım malzemelerinin girişine izin vermesini istiyor.

 

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Madaya 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahim sen kardeslerimizin yardimcisi ol,bu zulmu yasatan zalimleri de kahreyle Ya Rabbi.
    Cevapla
  • ya sabir 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah zalimleri helal etsin
    Cevapla
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Güneydoğuda teröristlerin yaptığını Suriye'deki Muhalifler yapıyor.Halkı Doğu Gut ada hapsederek pis emellerini gerçekleştirmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • hak 8 yıl önce Şikayet Et
    yarabbi suriyeyi bu hale getirenleri kahru perişan eyle.
    Cevapla
  • soru işareti 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen herşeye kadirsin. Mazlum ehli Sünnet kardeşlerimize imdat eyle. Amin Amin Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Atama kararları Resmi Gazete'de
ABD ve İsrail'in 'Refah' oyununda yeni perde! Beyaz Saray: İsrail savunmasız...