Madaya'ya acil destek çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suriye'nin Madaya şehri için BM ve uluslararası topluma acilen harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Madaya'ya acil destek çağrısı
Madaya'ya acil destek çağrısı
GİRİŞ 08.01.2016 10:42 GÜNCELLEME 08.01.2016 10:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı kuruluşlara, uluslararası aktörlere, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) ve Arap Birliğine seslenen birliğin Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği  Karadaği, Suriye halkının yaşadığı olaylarda herkesin tarihi sorumluluğunun bulunduğunu vurguladı.

"BİZİM GÖREVİMİZ SORUMLULUK ÜSTLENMEK"

Yıllardır çözümsüz bir şekilde süren Suriye krizinin çözümü için harekete geçilmesi gerektiğine değinen Karadaği, "Bizim görevimiz bu insanlık dramı karşısında sorumluluğu üstlenmek, uyarıda bulunmak ve vicdan duygusunu uyandırmaktır" ifadesini kullandı.

Karadaği, uluslararası örgütlere ve liderle yönelttiği açık mesajında ayrıca şunları kaydetti:

"Madaya'dan sızan ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla gösterilen görüntüler, halkın yaşadığı trajediyi, hayattan kopan çocukların ve yaşlıların bedenleri üzerindeki kuraklığın izlerini gözler önüne serdi. Çetin kış şartlarının da etkisiyle bir kat daha artan bu trajedinin devam etmesi durumunda diğerlerini de aynı son bekliyor. Servet ve iktidar sahipleri, en büyük sorumluluğu taşımaktadır. Varlıklı kişilerin cömertçe bağış yapmaları, ilaç ve gıda yardımında bulunmaları, fikir adamlarının da ellerinden geldiği şekilde onları savunmaları gerekiyor."

MADAYA 7 AYDIR ABLUKA ALTINDA

Muhaliflerin kontrolündeki Madaya, 7 aydır abluka altında tutuluyor. Hizbullah'ın, Madaya beldesinin çevresine mayın döşemesi ve rejim güçlerinin müdahaleleri sebebiyle bölgeden çıkamayan halk, temel gıda maddelerine dahi ulaşamıyor. Söz konusu abluka sebebiyle bölgede geçen ay 23 kişi açlıktan hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş Milletler Nerede
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli: FETÖ benzeri yapıya müsaade etmeyiz, cüret edenin başı ezilmeli
Portekizli siyasetçiden Türklere hakaret