Daha 1 gün bile geçmeden...

ABD, İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasının üzerinden 1 gün bile geçmeden Tahran'a yönelik yeni bir yaptırım uygulamaya koydu.

Daha 1 gün bile geçmeden...
Daha 1 gün bile geçmeden...
GİRİŞ 17.01.2016 21:16 GÜNCELLEME 17.01.2016 21:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran'a yönelik yaptırımların kaldırıldığı gün, ABD ‘den Tahran'a yeni yaptırım geldi.
Yeni yaptırım İran'ın füze programıyla bağlantılı 11 kuruluş ve kişinin Amerikan bankacılık sistemini kullanmasını engelliyor.
 
Bununla birlikte ABD Başkanı Barack Obama, İran ile uluslararası toplum arasında ambargoların kaldırılmasını sağlayan nükleer anlaşmaya destek verdi.
Diplomasiyle nelerin mümkün olduğunu bir kez daha gördük diyen Obama, ''İran nükleer silah elde edemeyecek'' ifadesini kullandı.
 
Birleşmiş Milletler Nükleer İzleme Komitesi, İran'ın 14 Temmuz'da imzaladığı nükleer anlaşmanın tüm koşullarını yerine getirdiğini duyurmuş ve Birleşmiş Milletler de İran'a karşı uygulanan yaptırımların kaldırıldığını açıklamıştı.
 
Kararın ardından açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı HASAN Ruhani, "İran tarihinde altın bir sayfa açtı" ifadesini kullanmıştı.
 

YORUMLAR 2
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    iran amerika kankadır. yıllardır derim bunlar kedi köpek gibi kavga eder ama asla birbirlerine tek kursun atmazlar. suriyede heryerde beraber çalışıp sunni müslümanları öldürmekten zevk alırlar. irandan adam olmaz
    Cevapla
  • bg turk 8 yıl önce Şikayet Et
    karaktersizlik bu olsa gerek ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!