Rusya'dan Türkiye'ye 'ateşkes' göndermesi

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, Türkiye yardım koridorlarını yeniden açarsa ateşkesin ihlali olur dedi.

Rusya'dan Türkiye'ye 'ateşkes' göndermesi
Rusya'dan Türkiye'ye 'ateşkes' göndermesi
GİRİŞ 24.02.2016 03:22 GÜNCELLEME 24.02.2016 05:07
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Rusya ve ABD'nin Suriye'de ateşkes konusunda anlaşmasının uygulanması durumunda, Suriye'deki krizin siyasi yollarla çözümü adına yeni yollar açacağını söyledi.

Puşkov, Türkiye'nin ateşkesten faydalanarak Suriye'de destek verdiği grupların yeniden toparlanmasına yardım edebileceğini öne sürdü.

"ATEŞKESİN SAĞLANMASI ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM"

ABD ve Rusya'nın Suriye'de ateşkes konusunda anlaşmasının önemine vurgu yapan Puşkov, "Ateşkesin sağlanması çok önemli bir adım, çünkü çatışmaların devam ettiği bir ortamda siyasi çözümden bahsetmek çok zor." dedi. 

''SURİYE'DE TERÖRİST VE ILIMLI MUHALİFLER İÇ İÇE''

Puşkov ayrıca Suriye'deki teröristler ve ılımlı muhaliflerin iç içe girdiğini ve bunları ayrıştırmanın zor olacağını iddia etti.

''TÜRKİYE BU TEHLİKELERİN BAŞINDA GELİYOR''

Suriye'deki ateşkesin görünmez tehlikeleri olduğunu iddia eden Puşkov, "Türkiye'nin bu tehlikelerin başında geldiğini" savundu.

Puşkov, ''Yeterince açık ki, Türkiye, kendi savaşçılarını güçlendirmek, destek verdiği grupların toparlanmasına yardım etmek veSuriye ordusu ile Rus hava operasyonlarının tahrip ettiği yardım koridorlarının yeniden oluşturulması için bu ateşkesi kullanabilir." dedi.

Puşkov, Türkiye'nin bunları yapmasının ateşkesin ihlali anlamına geldiğini ifade etti ve "Suriye'deki ateşkes, bölgesel oyuncular arasındaki bağlantının güçlenmesi için kullanılmamalı, örneğin Türkiye ve savaşçılar arasında.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR 47
  • hwhquuaha 8 yıl önce Şikayet Et
    ismini biz koymuşuz puştkov
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Hadi ordan köpek soyu seni dinleyen kim
    Cevapla
  • TANER GÜN 8 yıl önce Şikayet Et
    Turan dünyası , Araplar , (irandakı farslılar-şii canileri haricinde) ne kadar müslüman ülke varsa ittifak hasıl edilsin. Savaş ise savaş artık bu topraklar safra taşıyamıyor safranın atılması gerekiyor.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Amaç 2023 lozan antlaşma sının bittiği yıl! Türkiye yi karıştırıp güçlenmesini engellemek bu pkk lı hainlerin ne bu dünyada ne öbür dünyada yatacak yeri yok hükümetimizin de artık kandırılma ve hata yapma lüksü kalmamıştır
    Cevapla
  • stratejisyen 8 yıl önce Şikayet Et
    Ateşkes filan yok ben rusyanın suriyeye girdiğinde danışıklı dövüş oynadığını yani birbirleriyle hareket ettiğini söyledim ve yanılmadım. Bu ateşkes denen şeyde rusyanın iranın ve esadın avantajı için fazla cephede savaşmaması ve silahlarını istedikleri alanlaara koyması adına yapılan bir harekettir. Ateşkes müslümanlar için avantajı geçtim bir cinayettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zonguldak'ta maden ocağında göçük! Acı haber geldi
Taksitleri bile başlamadı: Deprem evi fırsatçılığı! - 4 Haziran 2024 gazete manşetleri