İngiliz basını: Türk tankları oradan gizli vuruyor

İngiliz basını, Türk ordusunun Irak’taki Başika Kampı’nda konuşlandırdığı tanklarıyla IŞİD’e karşı kara operasyonu yürüttüğünü öne sürdü.

İngiliz basını: Türk tankları oradan gizli vuruyor
İngiliz basını: Türk tankları oradan gizli vuruyor
GİRİŞ 26.02.2016 03:48 GÜNCELLEME 26.02.2016 03:59
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Peşmerge yetkilileri ve görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde, Başika'daki binden fazla Türk askerinin, DAEŞ terör örgütüne karşı gizli bir kara harekatı yürüttüğünü yazdı.

Gazetenin kaynak gösterdiği Peşmerge Komutanı Behram Yasin, Irak'ta Musul kentine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Başika Kampı'nda bulunan Türk kara kuvvetlerinin DAEŞ'i bombaladığını söyledi.

Yasin, ''ABD daha fazlasını yapsaydı, Türklerin gelmesine gerek kalmazdı'' dedi. Görgü tanıkları da Türk tanklarının Başika etrafında dolaştığını ve militanları vurduğunu anlattı. Tankların, Türk Ordusu’nun kullandığı M60T'ler (Sabra) olduğu belirtildi.
 
Peşmerge Bakanlığı'ndan Ceber Yaver, Başika'da hala bin ila 2 bin arasında Türk askeri bulunduğunu kaydetti. Askerlerin Bağdat’la yapılan anlaşma kapsamında Başika'ya gönderildiğini söyleyen Yaver, ''Türk askerleriyle bizim aramızda hiçbir işbirliği ve ilişki yok. Konuşlandırılmaları yönünde herhangi bir talebimiz olmadı'' ifadelerini kullandı. Ankara, Türk askerinin eğitim vermek amacıyla, Bağdat'ın bilgisi dahilinde Başika'da bulunduğunu açıklamış, Bağdat ise güçlerin bir an önce çekilmesini talep etmişti.
 
KDP İLE İŞBİRLİĞİ
 
Öte yandan Washington merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi’nden Aaron Stein, Ankara’nın Irak'taki varlığının, Bağdat ve Diyala'da artan İran etkisinin önünü kesebileceğini savundu.

Türkiye'nin Irak'taki etki alanını genişletmek için Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ile işbirliği peşinde olduğunu söyleyen Stein, ''Türkiye'nin eylemleri, Musul DAEŞ'den kurtarıldıktan sonraki dönemde kilit bir aktör olmak istediğini gösteriyor'' dedi.

YORUMLAR 12
  • mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli tokadini yiyecekler yine topu
    Cevapla
  • kisai 8 yıl önce Şikayet Et
    dünya siyaseti İngilizlerden, ticareti Amerikalılardan sorulur... İngilizlerin devamlı maşası vardır... bu bazen rusya, bazen Yahudiler, bazen, ypg-pkk-pyd hatta bir kısım araplar( ürdün ) bile vardır.. bakın tarihe göreceksiniz...
    Cevapla
  • sadece onlar mı 8 yıl önce Şikayet Et
    sadece onlar mı, ya içimizdeki ingilizler. AK PARTİ de ki, cemaaat daki ingilizler, chapede, mehapde kiler...
    Cevapla
  • Ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin yine isine gelmedi ve bir plani var...
    Cevapla
  • rasih 8 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler yine fitne peşinde. Siz önce pkk-pyd terorunu engelleyin. Turk askeri ile uğraşmayı.
    Cevapla
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    ne o zorunuza mı gitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?