ABD'den İran'a kötü haber

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısındaİran'ın füze denemesi yaptığına ilişkin soruları cevapladı.

ABD'den İran'a kötü haber
ABD'den İran'a kötü haber
GİRİŞ 08.03.2016 23:02 GÜNCELLEME 08.03.2016 23:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD yönetimi, İran'ın balistik füze denemesi yaptığı yönündeki haberlerin doğrulandığı taktirde durumun İran'la yapılan nükleer anlaşmanın ihlali anlamına gelmediğini fakat meselenin Birleşmiş Milletler'e (BM) taşınabileceğini bildirdi.

Earnest, "Bu anlaşmanın ihlali anlamına gelmez. İran'ın balistik füze denemesi en az bir tane BM Güvenlik Konseyi (BMGK) kararıyla çakışabilir. Gerçek şu ki biz hala İran'ın balistik füze denemesi yapmasının BMGK'ya taşınıp taşınmamasını gözden geçiriyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısında durumu yakından takip ettiklerini belirtti.

Kirby, "Eğer bu son haberler doğruysa, gerekli adımları atacağız. Buna gözümüzü kapatmayacağız ve hiçbir mazeret getirmeyeceğiz" dedi.

İran'ın balistik füze denemesinin İran'la yapılan nükleer anlaşmayla bir bağlantısı olmadığını belirten Kirby, şunları söyledi:

"Daha fazla bilgi elde etmeye çalışıyoruz. Şunu net bir şekilde belirtmek isterim ki eğer doğruysa, Ortak Kapsamlı Eylem Planı'nı (JCPOA) ihlal etmez. Eğer doğrulanırsa, o zaman biz BMGK'da gündeme getireceğiz."

YORUMLAR 3
  • yolcu 8 yıl önce Şikayet Et
    sana ne lan . herseyi sizmi yapacaksiniz kafir ?
    Cevapla
  • zamansız 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD en sonunda irana nükleer anlaşmayı iptal ettirecek ! ! ABD dünyada sadece abd nin nükleer silaha sahip olabileceğine ve balistik füze yapabileceğine inanıyor herhalde diğer ülkelerin hakları olduguna inanmıyor ! !
    Cevapla
  • hak soz 8 yıl önce Şikayet Et
    egier bunu yaparsa kayb eden kendisi olur kesin. cunku onda bidaha kimse sozlerine onem vermez ve yanliz kalir .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!