Mısır'da burka ve peçe yasaklanıyor

Mısır parlamentosu peçe ve burka giyen kadınları yasaklayan bir yasa hazırlıyor.

Mısır'da burka ve peçe yasaklanıyor
Mısır'da burka ve peçe yasaklanıyor
GİRİŞ 10.03.2016 14:28 GÜNCELLEME 10.03.2016 14:38
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Mısır'da burka ve peçeyi devlet kurumlarında ve kamuya açık bölgelerde giyilmesini yasaklayan bir yasa tasarısı hazırlanıyor.

''PEÇE'NİN İSLAM'DA YERİ YOK''

Konuyla ilgili açıklama yapan El-Ezher Üniversitesi'nde karşılaştırmalı hukuk profesörü Amna Nasır, peçenin İslami bir gereklilik olmadığını ve İslami olmayan kökenlerinin olduğunu savundu. Nasır, peçe ve burkanın bir Yahudi geleneği olduğunu ve Kur'an'la çeliştiğini de iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde Mısır'da Kahire Üniversitesi Rektörlüğü öğretim görevlilerinin peçeli ders vermelerini yasaklamıştı. Rektör Nassar, söz konusu durumun eğitimi olumsuz etkilediğini savunarak, özellikle de yabancı dil eğitiminde peçeli ders veren öğretim görevlilerinin son derece başarısız olduklarını iddia etmişti.

YORUMLAR 148
  • uzun dönem er 8 yıl önce Şikayet Et
    Peçe güvenlik zaafiyeti yaratmaktadır. Erkeklerin kadın kılığına girmesi riski var. Hangisi daha önemli? İslamda peçe kuralı kesin olarak var mı? Toplum güvenliği ve müslüman kadınların güvenliği için peçeye karşıyım, dini açıklamayı din adamlarımızdan bekliyoruz.
    Cevapla
  • İlginç 8 yıl önce Şikayet Et
    Ali essabuni nin ahkam tesirinde ehlisunnet 4 mezhebe göre yüzü ortmenin gerekliliği delilleri ile anlatiliyor
    Cevapla
  • bak sen! 8 yıl önce Şikayet Et
    Bismillah... Alemlerin Rabbi Allah'ın kitabının ilk açıklayıcısı yine kur'an, sonra bu kitabın kendisine inzal olunduğu Muhammed-i arabi aleyhissalatuvesselam dır. O'nu açıklamayı, ömrünü ilimle, Rahman'a teslimiyetle geçirmiş müffessirlere bırakalım, bir Kadı Beydavi, Hulasatul Beyan, Tefsirul Kebir okuyalım (önce tevbe edelim!)
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bak. sisiye ne hacet. burda herkes sisi. siz islama uyacaksınız. islam size değil. islamı kendinize uydurmaya çalışırsanız o islam olmaz başka bir din olur. cahil cahil yorumlar yazıp imanınızı tehlikeye atmayın
    Cevapla
  • Sen 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen aslanim
    Cevapla
  • Beşer Şaşar 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar bilgisizsiniz. Tabi ki peçe ve burka Allah'ın emri değil. Yüce Allah Resulüne Kuran'da "Artık bundan sonra başka kadınlarla evlenmek sana helâl değildir. Güzellikleri seni büyülese bile, eşlerinden birini boşayıp başkasıyla evlenmen de yasaklanmıştır. Ama câriye hariç. Allah her şeyi gözetlemektedir." Ahzab 52 derken Resulullah peçeli burkalı olsalar güzelliklerini nasıl anlayacaktı. Hiç mi düşünmez siniz? Bir de Kurana savaş açmış. Kuran'dan zerre haberiniz yok. Tek bir ayet getirin peçeye burkaya tövbe edeyim...
    Cevapla
  • şaşar 8 yıl önce Şikayet Et
    hah bi tefsir yapmadığınız kalmıştı. ahzap suresindeki peygamber hanımlarınıda bi tefsir et de iyice aydınlanalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!