Barzani: Lozan’dan beri devlet hayali kuruyoruz

Mesud Barzani, Ortadoğu’da sınırları yeniden düşünmenin zamanının geldiğini ve Kürtlerin bir devletinin olması gerektiğini söyledi.

Barzani: Lozan’dan beri devlet hayali kuruyoruz
Barzani: Lozan’dan beri devlet hayali kuruyoruz
GİRİŞ 15.03.2016 10:46 GÜNCELLEME 15.03.2016 10:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Amerikan Philadelphia Media Network isimli ajansa yaptığı açıklamada Irak’ta Saddam’ın devrilmesiyle ortaya çıkan mezhep ayrılığının ülkeyi böldüğünü öne süren Barzani, “Ortadoğu’ya baktığınızda eski sınırlar sadece kağıt üzerinde kalmış. Bölgedeki yeni gerçekler Ortadoğu haritasını yeniden çiziyor” dedi.

‘Kürt devleti kurulacak’: Irak’ta gelecekte bir Sünnistan kurulması ihtimali bulunduğunu belirten Barzani, Suriye’de de rejimin barışçıl isyana şiddetle yanıt vermesinin mezhep hatları boyunca ülkeyi böldüğünü söyledi. Artık Suriye’nin birleşmesinin çok zor olduğunu öne süren Barzani, “Kürtlere gelince 1923 tarihinde yapılan Lozan Antlaşması’ndan bu yana bağımsızlığı hayal ediyor. Söz konusu antlaşmada Osmanlı İmparatorluğu’ndan geri kalanlardan Kürtlere bir devlet sağlanması taahhüdüne uyulmadı” iddiasında bulundu. Barzani, eninde sonunda bir Kürt devletinin kurulacağını da savundu.

‘ABD karşı çıkmasın’: Kendi ‘Kürt devleti’ vizyonunun Iraklı Kürtleri kapsadığını söyleyen Barzani, ABD’nin Iraklı Kürtlerin bağımsızlığına destek vermediğinin hatırlatılması üzerine, “ABD bize karşı hareket etmez, karşı çıkmazsa, çok minnettar kalırız” dedi.

YORUMLAR 17
  • anlıyana 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun musluman sunni kürd kardeşlerimizin arkasındayız onların çanakkalede yanımızda olduğu gun gibi... Allah yar ve yardımcınız olsun... ne demiş koca Akif- Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir, Değil mi cenge giden Çerkes’in, Laz’ın, Türkün, Arab’la, Kürd ile bakidir ittihadı bugün; Değil mi sinede birdir vuran yürek… Yılmaz!
    Cevapla
  • dayı 8 yıl önce Şikayet Et
    bunların hiçbirine güven olmaz niyetleri ortada Türkiye daha da güçlenmeli büyümeli ve bu diyarların tek sahibi olarak tüm mirasını geri almalı makedonyadan mısıra kadar
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeyi askeri olarak kullanip sonra atacaklar gibi oradan.barzo musluman gibi gorunup yahudi ile kopruyu gecenedek turkiyeyi kullanabilir.guvenmiyorum bu barzaniye.askerini egitmeye gerek yok. Yahudiler icin barzo rol almis
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    Eski haline giris yapmaya calisan barzo haberin olaki bir arabada parca pincik olursun turkiyesiz hareketin olursa.yahudi bir yandan siz bir yandan yine zombilikler basladi sahte muslumanlik cikarsa ortaya o gun cimbizla toplarlar seni tel avive gomulursun.
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    vay iblis vay karnın doydu demek aaaaaaaaaaaah sana devlet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kayyım iddiaları gündeme bomba gibi düştü! TFF'den açıklama...
Baldızdan sonra sıra yeğende! CHP'li belediyeden tepki çeken atama