DAEŞ Temur’u Esed’e teslim etmiş

Suriyeli muhaliflerin heyet başkanı el-Zoubi, DAEŞ’in Palmira’dan çekilerek Esed’e teslim ettiğini açıkladı.

DAEŞ Temur’u Esed’e teslim etmiş
DAEŞ Temur’u Esed’e teslim etmiş
GİRİŞ 28.03.2016 11:56 GÜNCELLEME 28.03.2016 11:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Abdurrahman KOÇ/Haber7

Suriye'de dünyanın yakından takip ettiği Tedmur operasyonuyla ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. 3 haftadır antik kentin geri alınması için DAEŞ'le çatışan Esed rejiminin her zamanki gibi ittifak yaptığı, bu anlaşma sonucu DAEŞ'in Tedmur'u teslim ederek Rakka ve Deyruz Zor'da çekildiği belirtildi.

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Heyeti Başkanı Esad Avz el-Zoubi, DAEŞ’in Tedmur kentinden tamamen çekilmesinin Esed rejimi ile yapılan bir anlaşmayla gerçekleştiğini açıkladı. 

DEYR EZ ZOR’DAN DA ÇEKİLECEK

DAEŞ’in siyasi müzakerelerde rejimi rahatlatmak için böyle bir hamle yaptığını belirten el-Zoubi, önümüzdeki günlerde de Deyr’uz Zor’u Esed rejimine teslim edeceğini ifade etti.

HEM İTTİFAK HEM ÇATIŞMA

Her ne kadar dünyada Esed rejiminin büyük bir operasyon sonrası tarihi Palmira Kalesi’nin bulunduğu Tedmur’u başarıyla ele geçirdiği yankılansa da  Esed’e yakın kaynaklardan bunun DAEŞ’in çekilmesiyle gerçekleştiği bilgisi sızdı. Esed ve DAEŞ rejimi zaman zaman birbiri ile çatışsa da siyasi ve ekonomik anlamda birçok anlaşma yapıyor.

IŞİD petrolü kime satıyor?

DAEŞ AĞIR DARBE ALDI

Analistler, zaten Irak’ın Ramadi kentinden çıkarılan DAEŞ’in Tedmur’u da kaybederek büyük bir darbe aldığını ifade etti. Örgütün Suriye’de son aylarda birçok bölgeyi kaybettiği belirtildi. 

3 HAFTA ÇATIŞTILAR

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve Mayıs 2015'te DAEŞ'in eline geçen Tedmur, örgütün antik kentte yaptığı yıkımla dünya gündemine oturmuştu. Rejim güçleri, belirli aralıklarla antik kenti ve Tedmur ilçesini geri almak için saldırılar düzenlese de başarılı olamadı. 

Tarihi Palmira Kalesi başta olmak üzere birçok eserin bulunduğu Tedmur’un geri alınması için Esed ve Putin bir görüşme gerçekleştirmiş ve geçtiğimiz şubat ayının 20’sinden itibaren Rusya’nın havadan desteğiyle büyük bir operasyon başlatılmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • hyr 8 yıl önce Şikayet Et
    esed zamanında müslüman kardeşler teşkilatını da nasıl püskürttü bilin ki bu günü anlayasınız. teşkilatın en ilerisinde koşan esad ajanları kundaktaki çocukları bile öldürüp müslüman kardeşler teşkilatının üzerine attı. vahşi gibi gösterilen teşkilat bitti. esad yönetimi dünyadaki en adi yamyamdaan bile daha aşağılıktır. deaş ta onun pisliğidir.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    sıkındı etmeyin paraleller ve hainler. zafer allahındır..
    Cevapla
  • dem 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın zafer kazanmasına gerek yok zaten her şey onun, zafer kelimesi bile "Hak" kın yanın da anlamsız kalır. isterse şuan için tüm evreni yerle yeksan eder.Fakat işid i Allah için Savaşan'lar olarak görüyor ve onun zaferinden bahsediyorsan kaldı ki oda imkansız. O zaman sana dinden çıkmışsın demem ki mektebin bunlara cevaz veriyor. Ama insanlıktan çıkmışsın derim.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hep aynı senaryolar kaç defa oldu sonuç yok hep askıda pazarlıklar gırıla
    Cevapla
  • mücahid Urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Daeş, Pkk, Pyd ve Esad bunlar kardeştir...
    Cevapla
  • Heşdekçi 8 yıl önce Şikayet Et
    Karşılıklı birbirlerine ikram ediyorlar.Sabah erken kalkan Palmirayı alıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yargıtay'da seçim! Erdoğan devreye girdi düğüm çözüldü! Bir isim adaylıktan çekildi
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın