Rejimden BM'ye ilginç Esed teklifi

Suriye görüşmelerinde kendine yer bulan rejim heyeti BM'ye ilginç bir teklifte bulundu.

Rejimden BM'ye ilginç Esed teklifi
Rejimden BM'ye ilginç Esed teklifi
GİRİŞ 16.04.2016 05:08 GÜNCELLEME 16.04.2016 05:08

Suriye'de çözüm arayışları devam ederken, görüşmelere katılan Suriye rejimi heyeti, BM'ye sunduğu teklifte siyasi geçiş sürecinde Esed'in kalmasının ve yanına yardımcıların tayin edilmesini istediğii bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Suriye rejiminin Cenevre'deki barış görüşmelerine katılan heyetinin Birleşmiş Milletler'e (BM) siyasi geçiş süreci için Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed' in kalmasını ve üç yardımcı tayin edilmesini önerdiği bildirildi.

Muhalif kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi ve heyetinin BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'ya siyasi geçiş sürecine ilişkin Esed'in kalması ve üç yardımcı tayin edilmesi teklifini sundu.

Heyetin ayrıca Mistura'ya, Esed çatısı altında muhaliflerle ortak hükümet kurulması teklifini sunduğunu ifade eden muhalif kaynaklar, Mistura'nın bu önerileri Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) heyetine ilettiğini, MYK heyetinin ise bu teklifleri reddettiğini söyledi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...