ABD askerleri YPG armasını sökmedi

Türkiye'nin de büyük tepkisini çeken ABD askerlerinin YPG arması takması çok konuşulmuştu. Bugün çekilen bir fotoğraf da çok tartışıldı.

ABD askerleri YPG armasını sökmedi
ABD askerleri YPG armasını sökmedi
GİRİŞ 28.05.2016 18:21 GÜNCELLEME 28.05.2016 18:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD ile Türkiye arasında Suriye'deki Amerikan askerlerinin 'YPG armalı kamuflaj' giymesi nedeniyle gerilim yaşanırken, Reuters haber ajansı dünyaya ilginç bir fotoğraf servis etti.

GÖĞSÜNDEKİ YPG ARMASINI ÇIKARMADI

İngiliz haber ajansı Rakka’nın kuzeyinde IŞİD’e yönelik operasyonda YPG güçleriye savaşan bir Amerikan askerini elinde ABD bayrağıyla yansıtan bir fotoğraf paylaştı. Fotoğraftaki ABD askerinin göğsündeki YPG armasını çıkarmadığı görülüyor.

Ana omurgasını terör örgütü PKK bağlantılı YPG güçlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri, IŞİD’in kalesi niteliğindeki Rakka’nın kuzeyinde terör örgütüne yönelik operasyona devam ediyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, harekâta havadan destek verirken, bölgede ABD ordusuna mensup özel kuvvet askerleri de bulunuyor.

BİRİ ‘GÜVENLİK’ DEDİ, ÖBÜRÜ ‘HEMEN ÇIKARIN’

ABD askerlerinin YPG arması taşımasına yönelik eleştiriler üzerine dün ABD’den üst düzey açıklamalar gelmişti. Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook, “özel harekât birliklerinin güvenliklerini sağlamak için yerel silahlı güçlerin arasına katılabileceğini” söylemişti.

IŞİD’e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren ise askerlere üniformalarındaki YPG armasını sökme emri verildiğini söyledi. Warren, “YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik” diye konuştu.

YORUMLAR 13
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Sökse ne olur sökmese ne olur.Amerika Dünyanın en büyük Terör Devleti değilmi Gittiği her yeri kana bulamıyormu.İnsanlığa Kan Gözyaşı ve perişanlıktan başka ne vriyor. Orta doğuyu karıştırıp kana bulayan Katil Vampir Devlet Amerika değilmi? Zaten o Terör örgütlerini Işıdda dahil pkk da dahil kuran örgütleyen Amerika değilmi?
    Cevapla
  • Bülent Erguvan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu neden kızıyoruz ki ABD kendisi çıkıp söyledi biz çıkarlarımız için yerel örgüt ve topluluklardan faydalanırız dedi bunların terörist olup olmaması umurumuzda değil diyor yani herkesle işbirliği yaparız çıkarlarımız için diyorlar.
    Cevapla
  • Reşit 7 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli ERBAKAN hoca Abd çekiç güç pkk'ya silah ve mühimmat yardımı yapıyor dediğinde, Demirel devlet sırlarını televizyonda ifşa etme demişti. Yani değişen bir şey yok. En az Fransa İngiltere kadar güçlü olmazsan böyle devam eder maalesef.
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu şunu gösteriyor İncirlik üssünü pkk kullanıyor..natoymuş BM ymiş bunları Zaman'ında iyi yutturmuşlar eskilere
    Cevapla
  • Herif 7 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada demokrawinin adi vardir ama gucun yaptirimi vardir. Turkiye milli savunmasini en ust duzeye cikrmali ve kendi gobegini kendi kesmelidir. Bunlara guven olmaz. Daha yeni rusya konusunda sattilar bizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!