Süleyman Şah Türbesinin eski yeri görüntülendi

Dün Minbiç-Rakka yolunu kesen Mınbiç Askeri Meclisi güçleri, bugün de yine çok önemli olan Minbiç-Cerablus yolunu keserek kontrolü sağladı.

Süleyman Şah Türbesinin eski yeri görüntülendi
Süleyman Şah Türbesinin eski yeri görüntülendi
GİRİŞ 06.06.2016 12:45 GÜNCELLEME 06.06.2016 20:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Süleyman Şah Türbesinin daha önce bulunduğu ve Kobani çatışmaları sırasında IŞİD tarafından bombalanan Karakozak köprüsünün de onarımına başlandı. Süleyman Şah Türbesi taşındıktan sonra eski yerinin görüntüleri de ilk kez sosyal medyada paylaşıldı.

IŞİD'in 2014 yılından bu yana kontrolünde bulunan Mınbiç'i kurtarmak için, Mınbiç Askeri Meclisi (Şems Er-Şami taburu, Siwar Mınbiç (Mınbiç savaşçıları), Fırat Tugayları Topluluğu ve Mınbiç Türkmenlerinden oluşan birlikler) bünyesinde yer alan silahlı güçlerin 1 Haziran'da başlattığı operasyon devam ederken, bu kez Mınbiç-Cerablus karayolu kesilerek IŞİD'e darbe vurulduğu belirtildi. 

Suriye'deki Kürt kaynakları ve internet siteleri, Mınbic Askeri Meclisine bağlı güçlerin, bugün sabaha doğru Karakozak cephesinde, Karakozak'ın yaklaşık 23 kilometre batısındaki Mınbic-Cerablus arasındaki yolda kontrolü sağladığı belirtildi. Dün çıkan çatışmalarda Mınbiç-Rakka yolu kesilmiş, bugün de Mınbic-Cerablus yolunun kesilmesi ile IŞİD'e çok büyük darbe vurulduğu belirtildi.



SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİN ESKİ YERİNİN İLK FOTOĞRAFLI

Suriye'nin Rojava bölgesinde yer alan Kobani'de IŞİD ile YPG arasında çıkan çatışmalar nedeniyle IŞİD tehdidi altında olduğu için 22 Şubat 2015'te düzenlenen operasyonla taşınan ve bu sırada patlayıcılarla kullanılmaz hale getirilen Süleyman Şah türbesinin eski yeri, Mınbiç operasyonu ile ilk kez görüntülendi.

Operasyon ile Karakozak köprüsinün diğer yakası da IŞİD'ten temizlenirken, Kobani ve Mınbiç arasındaki Fırat nehri üzerinde bağlantıyı sağlayan Karakozak köprüsü de yeniden onarılmaya başlandı. IŞİD tarafından YPG'nin Fırat'ın batısına geçişi durdurmak için bombalanarak bir kısmı havaya uçurulan Karakozak köprüsünün onarım çalışmaları Kobani Kanton yönetimi tarafından yapılmaya başlandı. Süleyman Şah türbesine de gidişi sağlayan köprü ayaklarında iş makineleri çalışmalarını sürdürdükleri görüldü.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • Adil 7 yıl önce Şikayet Et
    cenazenin getirilmesi ne kadar doğru idi. O zaman malum medya ve kişiler her türlü yamuk, olumsuz lafları kullanmışlar, neticede fatura, Sn.Cumhurbaşkanımız ve onun altındaki hükümet vs. ye kesilmek istenmişti. Tabii durumu anlayabilen idrakli ve temkinli kişiler o zaman da bunları umursamadılar. Hala oranın ne olacağı belli değildir.
    Cevapla
  • batmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyetten sonra kaybedilen tek vatan toprağı yüce hükümetimiz sağ olsun var olsun
    Cevapla
  • Serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    cumhuriyet mi kazanmış orayı?
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    Kulaktan duyma bilgilerinizle yorum yapmayın. Daha önce birkaç kere taşındı ve şuan hala Türkiye sınırında suriye topraklarında yer alıyor
    Cevapla
  • Murat TZX 7 yıl önce Şikayet Et
    safini belli et. ?!!!!
    Cevapla
  • Fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    fazla haşhaşın beyne zararları, bkz. batmanlı rumuzlu şahıs.
    Cevapla
  • bay x 7 yıl önce Şikayet Et
    parelelci hain oldugun yazilarinda belli yazik bu vatana sizler gibi hainleri oldugu icin
    Cevapla
  • TÜRKMEN29 7 yıl önce Şikayet Et
    bundan daha oncede yeri degistirildi pareleller her yerde tabi
    Cevapla
  • Kurt 7 yıl önce Şikayet Et
    Beklediğimiz yeter artık. Bizden kopardıkları Suriye ve diğer vilayetleri geri alalım.
    Cevapla
  • Dayı 7 yıl önce Şikayet Et
    Dedemiz Süleyman Şahı'ın mezarını dünyanın konuştuğu operasyonla nasıl kaçırdık ama
    Cevapla
  • muzaffer 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü dayı imamlarınızı yurt dışına nasıl kaçırdığınızı da bir anlat hele. Hatta içini boşalttığınız garp garibanın şirket paralarını himmet paralarını da bir anlat , nasıl kaçırdınız. Münafıklar sizi gidi.
    Cevapla
  • fatih20 7 yıl önce Şikayet Et
    sen var ya sen az değilsin ha.. sivri zeka seni. safın karışmış yarı fetöcü gibi yazmışın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...