Rus jetleri iki kente fosfor bombalarıyla saldırdı

Rus jetlerinin, Halep ve İdlib'e fosfor ve misket bombalarıyla düzenlediği saldırıda 2 çocuk hayatını kaybetti

Rus jetleri iki kente fosfor bombalarıyla saldırdı
Rus jetleri iki kente fosfor bombalarıyla saldırdı
GİRİŞ 08.06.2016 01:03 GÜNCELLEME 08.06.2016 01:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Suriye'de İdlib ve Halep'te, muhaliflerin kontrolündeki belde ve ilçelere fosfor ve misket bombasıyla yaptığı saldırıda 2 çocuğun öldüğü, birçok kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait jetler Halep'in kuzeyindeki Kafr Hamra beldesi ile Hreyyatan ilçesinde yerleşim yerine fosfor bombasıyla, İdlib'in Maarret en-Numan ilçesine ise misket bombasıyla saldırdı.

Maarret en-Numan ilçesindeki saldırıda 2 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 6 kişinin de yaralandığını ifade eden kaynaklar, Kafr Hamra beldesi ile Hreyyatan ilçesine yönelik saldırıda ise çok sayıda kişinin yaralandığını vurguladı.

Kafr Hamra beldesinde saldırıdan sonra bazı araçlarda ve yerleşim yerinde yangın çıktığına değinen kaynaklar, sivil savunma ile itfaiye ekiplerinin yangınları söndürdüğünü vurguladı.

YORUMLAR 2
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüce ALLAH Cabbar ve KAHHAR adı ile inşaALLAH en kısa zaman da Müslümanların bu haram aylarında üzerlerine bomba yağdıranları Kur'an-ı Kerim de ki belirtilen O KORKUNÇ SESLE YAKALASIN. Sanki hiç bulunukları yerlerde yaşamamışlar olsun. AMİN AMİN EY ALLAH'IM su ile kaplı olan arş-ı Alanın üsütündeki sonsuz YÜCE MAKAMININ VE VARLIĞININ HÜRMETİNE BU DUALARIMIZI KABUL EYLE! AMİN.
    Cevapla
  • oku yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Rus pilotun öldürülmesine derinden sarsılan Zülfü Livaneli kına yak...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı