Ordu birlikleri barajı ele geçirdi

Irak ordusunun, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Felluce Barajı'nda denetimi sağladığı bildirildi.

Ordu birlikleri barajı ele geçirdi
Ordu birlikleri barajı ele geçirdi
GİRİŞ 14.06.2016 18:55 GÜNCELLEME 14.06.2016 18:55

Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'nin DAEŞ'ten kurtarılması için yürütülen operasyon kapsamında DAEŞ militanları ile ordu birlikleri arasında Felluce Barajı çevresinde çatışma çıktığını söyledi.

Ağır ve hafif silahların kullanıldığı operasyonda terör örgütünden onlarca kişinin öldüğünü belirten Cevdet, operasyon sonucunda ordu birliklerinin, Felluce Barajı ile yakınında yerleşim birimlerinin yer aldığı Eş-Şakak Bölgesi'nde kontrolü sağladığını ve söz konusu iki bölgeye Irak bayrağının dikildiğini kaydetti.

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri, DAEŞ'in kontrolünde bulunan ülkenin batısındaki Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Irak'ta 2014 yılında terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altına aldığı ilk yer olan, Sünnilerin yaşadığı Felluce, Musul'dan sonra örgütün elinde bulundurduğu ikinci büyük bölge olduğu kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?